Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Osztrák biztosítónál a Sopron Bank

Eladták a Sopron Bank Rt. anyacégét, a Bank Burgenlandot. Az új tulajdonos hazánkba látogatott.

Eladták a Sopron Bank Rt. anyacégét, a Bank Burgenlandot. Az új tulajdonos, a grazi székhelyű Grawe biztosítótársaság vezérkara a bank múlt heti zalaegerszegi fiókjának nyitásakor már bemutatkozó látogatást tett Magyarországon.

Berki Mihály, a Sopron Bank Rt. vezérigazgató-helyettese.
A burgenlandi tartományi kormányzat és a parlament kiválasztotta a Bank Burgenland vevőjét, a grazi székhelyű Grawe biztosítótársaságot.
– Információink szerint a szükséges engedélyeztetések még az év első felében lezárulnak, így a Bank Burgenland – amely továbbra is tartományi pénzintézetként működik – a 178 éves múltra visszatekintő Grawe biztosító tulajdonába kerül. A magyarországi leányvállalat, a Sopron Bank Rt. a Bank Burgenlandé marad – tájékoztatott Berki Mihály, a Sopron Bank Rt. vezérigazgató-helyettese. – Az osztrákok magyarországi pénzintézeti érdekeltségéhez komoly tulajdonosi elképzelések fűződnek. A múlt héten Zalaegerszegen megnyitott hetedik Sopron Bank-fiók mellett a nyugat-dunántúli jelenlét további erősítése a kitűzött cél. Ezzel párhuzamosan leszögezhető: a Sopron Bank minden valószínűség szerint idővel nemcsak a pénzforgalom területén, hanem az életbiztosítások, továbbá a hitelek és életbiztosítások, illetve a kombinált termékek piacán is színre lép. Az eddigi elképzelések szerint akár már karácsonyra ilyen jellegű kötvények kerülnek forgalomba, legyenek azok köz- vagy éppen magánszférát érintő  pénzpiaci termékek.

A Grawe biztosító regionális terjeszkedésre törekszik. Hálózata Szlovéniában, más délszláv államokban, Ukrajnában, Romániában és Bulgáriában is működik. Magyarországi jelenlétének erősítése egyértelműen utal a kelet-európai stratégia következetes megvalósítására. A Grawe vezérkarának első soproni látogatása a közeli hónapokban várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ibolya alulról

Történt pedig, hogy néhány napja Oláh Ibolya volt a közszolgálati tévé reggeli napkelésének… Tovább olvasom