Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Osztrák küldöttség járt a sopronkőhidai börtönben

Az alsó-ausztriai Hirtenberg büntetés-végrehajtási intézetéből érkezett küldöttség a sopronkőhidai fegyház és börtönbe tegnap. A fegyőrök a látogatáson túl labdarúgó-mérkőzést is játszottak.
– Amikor tehetjük, meglátogatjuk a szomszédos országok büntetés-végrehajtási intézeteit – mondta el Franz Lahomser helyettes őrségparancsnok. – A tapasztalatcserén túl megnézzük, hogy miben egyezünk és miben különbözünk. Érdekel bennünket, hogy Sopronkőhidán miként tevékenykednek kollégáink.
Oltyán István alezredes, a sopronkőhidai fegyház és börtön parancsnokhelyettese hozzátette: a törvények mindkét országban adottak, abban már lehet eltérés, hogy miként hajtják azt végre, hiszen a jogszabályokat végül is emberek tartatják be. – Érdekes számunkra, hogy Ausztriában másképp kezelik azokat a kábítószerrel való visszaélés miatt elítélt rabokat, akik hajlandóak részt venni különböző terápiákon vagy társadalmi munkát végeznek. Ilyen esetben enyhíthetik a büntetésüket – tette hozzá az alezredes. – E tekintetben nekünk van mit tanulnunk.
A küldöttség a szakmai beszámoló után körbejárta a fegyházat. Mint elhangzott, a sopronkőhidaiaknak semmi takargatnivalójuk nincs, így mindent meg is mutattak. A napot egy közös kispályás labdarúgó-mérkőzés zárta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patkányokra vadászott - eltalált egy nőt

Könnyű sérülést szenvedett az a huszonnyolc éves nyírbélteki nő, akit egy légpuska-lövedék talált… Tovább olvasom