Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Öt cég adott be pályázatot mobilinternet-frekvanciára

Öten adtak be pályázatot arra a frekvencia-csomagra, amelyben elsősorban a ritkán lakott területek és települések szélessávú mobilinternet-ellátását javíthatja új piaci szereplő - derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság pénteki közleményéből. A koncesszióból az állam több százmillió forintot vár.
Október 22-én hirdette meg az NHH azt a két frekvencia-csomagot, amelyek egyikénél most járt le a pályázati beadási határidő. Az NHH azt szeretné, ha a három mobiltelefon-szolgáltató mellé egy negyedik lépne a piacra. Erre december 12-éig lehet jelentkezni.

A most beadott pályázatok a valamikori analóg mobilhálózathoz használt 450 megahertzen kialakított frekvenciára és a mellé meghirdetett két 26 gigahertzes lehetőségre érkeztek. Utóbbi két készlet a mobilszolgáltatók és más szereplők, de akár nagyvállalatok infrastruktúráját javíthatja. Magára a 450-es frekvanciára két cég, a két technikai csomagra összesen három társaság adott be anyagot.

A 450-es pályázatból ki vannak zárva a jelenlegi mobilszolgáltatók, és azok érdekeltségei, valamint az állami tulajdonú magyar cégek. A mobilos cégek nem pályázhattak az egyik 26 gigahertzes készletre sem. Az állam minimum 700 millió forint egyszeri díjat vár, s a 450-es hálózaton működtetendő mobilhálózatból származó éves nettó árbevétel legkevesebb 0,75 százalékát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért az őszi érettségi

Pénteken ért véget az őszi érettségi időszak - összesen 14 ezer diák tette próbára a tudását, ebből… Tovább olvasom