Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Öt év börtön a hegyeshalmi testvérgyilkosnak

Jogerősen öt évi börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki 2009 nyarán hegyeshalmi otthonában halálra késelte saját öccsét.
A másodfokú fórum csütörtökön teljes egészében helybenhagyta  a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság ítéletét, elutasítva mind a  súlyosabb büntetést kérő vádhatósági, mind a megalapozatlanság,  illetve a jogos védelmi helyzet fennállása miatt kért vádlotti és  védői fellebbezést.   

Kovács Jenő István az utolsó szó jogán is arról beszélt:  megbánta, amit tett, noha védte magát, mert szabadulni akart a  helyzetből, amelyben italozó, munkakerülő, agresszív öccse a nap  folyamán sokadik alkalommal próbált pénzt szerezni tőle. Aznap  kétszer már adott neki pénzt, most viszont - elutasítására válaszul  - öccse agresszívan lépett fel, és ő attól félt, hogy testvére  felkapja a konyhakést, ő ezért ragadta kézbe.  

A vádlott megjegyezte: öccse "módszeresen tudott ütni", anyjukat  is többször fojtogatta, megesett, hogy hetente három-négy alkalommal  kellett házukhoz rendőrt hívni öccsének randalírozása miatt.   

Azért is épített magának külön konyhát a házba, hogy "ne  keresztezzük egymás útját. Örökké menekültünk előle" - mondta az  áldozatról.  

Nagy Zoltán bíró az ítélethirdetéskor hangsúlyozta: sem jogos  védelmi helyzet, sem erős felindultság nem mentette a vádlott  tettét, maga is közepes mértékben ittas volt, és ez is kiváltó oka  kellett legyen tettének. Mint mondta, a helybenhagyott ítélet a  kiszabható tétel alsó határán lévő börtönbüntetéssel sújtotta a  hegyeshalmi férfit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 ember ellen emeltek vádat a vörösiszap-katasztrófa ügyében

Vádat emeltek a vöröiszap-katasztrófa ügyében tizenöt ember ellen több vétség és bűntett elkövetése miatt. Tovább olvasom