Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Öt győri a vb-n

Az ausztráliai Perthben október 15–16-án maraton-világbajnokságot rendeznek, ahol a magyar csapatot 12 felnőtt és 10 ifjúsági egység képviselheti. Öt győri indulhat a vb-n.

kajak-kenu

A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöksége elfogadta a maraton-világbajnokságra utazó csapat összetételét, azonban a teljes költségeket csak az A csapat – első számú indulók – részére tudják biztosítani, így a felnőtt B csapat – második számú indulók – részben, míg az ifjúsági B csapat tagjainak teljesen önerőből kell finanszírozniuk az eseményt.
Borsodi Géza vezetőedző az elmúlt évekhez hasonló sikeres szereplést, 1–2 aranyérmet és összesen 3–5 érmet vár a felnőtt versenyzőktől. „Szeptember 19-től két hétig Győrben edzőtáborozunk, majd október 5-én elindulunk Ausztráliába, így a versenyzőknek elég idejük marad akklimatizálódni és kipróbálni új hajóikat a megmérettetések előtt. A nagy távolság miatt ugyanis nem tudnánk a hajók szállítását megoldani. A Nelo felajánlása révén azonban minden egység az általuk gyártott és leszállított hajókban vághat neki a maratoni távnak.”
Weisz Róbert serdülő- és ifjúsági vezetőedző a női kajakosoktól és a férfi kenusoktól vár dobogós helyezést, de a férfi kajakosoknak is jó esélyük van az első hat hely valamelyikének megszerzésére. „A névsorból is kitűnik – folytatta Weisz Róbert –, hogy az ifiknél még van átjárhatóság a sík vízi és a maratoni távok között, hiszen sokuk sík vízi világbajnokként vág neki a maratoni vb-nek, a későbbiekben, a felnőtt és U23-as korosztályban azonban már elengedhetetlen a specializáció.”

Felnőtt válogatott keret

K–1 (36 km): 1. Gyökös Lajos (Démász-Szeged), 2. Bauer Gyula (BKV Előre). K–2 (36 km): 1. Salga István, Jámbor Attila (Győri VSE, Tolnatext), 2. Szakály Viktor, Szigeti Krisztián (Tolnatext, Kaposvár). NK–1 (28 km): 1. Folláth Vivien (Mezőgép-KGF), 2. Faldum Bereniké (Tolnatext). NK–2 (28 km): 1. Csay Renáta, Szonda Kornélia (Győri VSE, Tiszaújváros), 2. Kollár Zsófia, Kollár Judit (MTK).
C–1 (28 km): 1. Csabai Edvin (Kis-Dunai SE), 2. Györe Attila (Kis-Dunai SE), C–2 (28 km): 1. Csabai Edvin, Györe Attila (Kis-Dunai SE), 2. Fürdök Gábor, Hüttner Csaba (Démász-Szeged).

Ifjúsági válogatott keret

K–1 (21 km): 1. Bak Ádám (Békési Kajak-Kenu Club), 2. Péter Kristóf (Győri VSE). K–2 (21 km): 1. Kemencei Viktor, Kulifai Tamás (Gödi SE), 2. Both Ádám, Pongrácz Balázs (Győri VSE). NK–1 (21 km): 1. Csipes Tamara (Domino-Honvéd), 2. Groholy Diána (KSI). NK–2 (21 km): 1. Hegyi Réka, Hegyi Zomilla (KSI), 2. Nagy Anikó (Tiszaújváros), Buchmüller Judit (Alois Dallmayr-Tolnatext).
C–1 (21 km): 1. Nagy Péter (Győri VSE), 2. Kövér Márton (Domino-Honvéd).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A termelők eladták a gabonájukat

Az idei gabonatermés mennyisége megfelelő volt, de a minősége – főként a sok csapadék miatt – hagyott kívánnivalót maga után. A gazdák nagyobb része nem tudja tárolni terményét, ezért már a kombájn alól értékesítette, nyomott áron. A közraktárak sem népszerűek a termelők körében, már ahol vannak. Tovább olvasom