Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Öt jótanács a karácsonyi bevásárláshoz

A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal karácsony előtt összefoglalta azokat a főbb szempontokat, amire különösképpen figyelni kell vásárláskor.
Elsőként is nem árt, ha már a vásárlás előtt összeírjuk mire is van szükségünk és szatyrokkal is készülünk, hogy a különböző termékeket elkülönítve tudjuk elhelyezni - írja közleményében a hivatal.

Gondoljuk meg, hogy hol vásárolunk! - figyelmezetet a hivatal. Mindig megbízható helyről szerezzük be az élelmiszert. Egy bolt tisztaságáról sokat elárul például az árusok ruházata. Ezeken kívül jó, ha figyelünk a termék jelölésére. A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal tájékoztatása szerint a jelölésen mindig fel kell tüntetni a termék megnevezését, annak összetételét, előállítóját vagy forgalmazóját, valamint a minőség-megőrzési illetve fogyaszthatósági időt.

A jelölések mellett a termék csomagolása is lehet árulkodó. Soha ne vásároljunk olyan élelmiszert, amelynek csomagolása sérült, vagy látszik rajta, hogy kibontották - figyelmeztet a hivatal. Végül pedig ellenőrizni kell a vásárolt élelmiszer frisseségét, amit ránézésre, szagra és tapintásra is meg tudunk állapítani.

Édesség vásárlásakor pedig klünösen figyelni kell a jelölésre és a lejárati idő feltüntetésére. A tapasztalatok alapján ugyanis édesség esetén gyakrabban előfordul az átcímkézés - mondja a hivatal.

Olvasóink írták

  • 1. Beth 2008. december 06. 22:46
    „Még három gépelési hiba!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Móri mészárlás: megoldódott a rejtély

A tavaly öngyilkosságot elkövető Nagy László a vérengzést mindig is tagadta. Konokul állította: azt… Tovább olvasom