Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Öt kérdésben kezdeményeztek népszavazást

Jelenleg öt kérdésben folyik, illetve folyhat aláírásgyűjtés népszavazás kiírására az Országos Választási Bizottság adatai szerint, december 25-én hét kezdeményezés aláírásgyűjtésének határideje járt le, de egyik ügyben sem nyújtották be a hivatalnak az aláírásokat - írta a Magyar Hírlap.
A lap csütörtöki számában ismerteti a folyamatban lévő kezdeményezéseket.

Ezek között van a köztársasági elnök választásának módjára vonatkozó, valamint az az indítvány, amelynek beterjesztői szeretnék, ha a választási listákon kötelezően minden második jelölt nő lenne. Ugyancsak folyamatban van az kezdeményezés, amelynek célja, hogy a jövőben mentelmi jog felfüggesztéséről az OVB ne, csak a parlament dönthessen.

Március 13-ig gyűjtheti az aláírásokat az a benyújtó, aki népszavazással szeretné elérni, hogy a büntethetőség alsó korhatára 12 év legyen. Magának a népszavazás módjának megváltoztatására is van kezdeményezés, amellyel engedélyeznék az sms-sel voksolást a referendumokon.

Olvasóink írták

 • 11. történész 2010. december 30. 18:18
  „Miről is tárgyalt Orbán két esetben a Sukoró nagy hatalmú beruházójával ??
  Dereng már...nem csak Gyurcsány volt ebben az ügyben ???”
 • 10. történész 2010. december 30. 17:54
  „achilleus

  Az igazság az ami érdekel.
  1, halott emberek hogyan írtak alá bánya földek szerződéseit.
  2. Hogy mondhatja egy nagy vezető azt,hogy nem lehet vizsgálni mert elévült.
  3. A tiszta lelkiismeretű ember nem igen bízna kecskére káposztát
  4, Hogyan lehet több hektár bánya földet egy konyhaszekrényért adni-venni..
  5.Aki ítél az fedhetetlent legyen.

  Ismételten mondom nem aljasodtam le annyira,hogy egyes urak magasra emelkedésének a kiszolgálója legyek. Nem süllyedek le annyira,hogy akar pénzért akár egyéb jussért pártemberek hatalmi növekedését segítsem a népem kárára ! !.
  Egyszer Rákosi,Kádár után ez a nép fogadkozott soha többet személyi kultusz ,soha többet letorkoló,elnyomó,besúgó párt apparatcsikot nem vesz a nyakába...
  Elértétek nyíltan a nem veletek érzőnek hallgatni kell januártól.Egy ország 80 %.a fog már hallgatni... 1 millióan írták már alá a Demokrácia halálát biztosító média törvény visszavonási kérelmet...”
 • 9. csendesen 2010. december 30. 17:33
  „achilleus ! Szerinted 1990-től mi a lényeg. És bizony ebben nem csak szocikat lehet megemlíteni. A különböző statisztikák nem légből kapott valamik. Szörnyű, hogy minden negatív dologban az élen járunk. Bizony az elmúlt húsz év alatt nem volt Magyarországnak olyan felelős kormánya aki a tisztessége-becsületes életet és munkát helyezte volna előtérbe. Annál inkább ezen a két dolgon kívül minden tuti és király. Csak egy dolog a sok közül : mentelmi jog !!! Ha egy hatalmon lévő kormány önönmagát ( és ez vonatkozik mindre ) kihúzza a önmaga által kreált törvények alól, hát ez több mint furcsa.”
 • 8. Larsson 2010. december 30. 16:34
  „5.

  Ez igaz a jelenlegi ász elnökre, közt elnökre, megyei hivatalok vezetőire és még reggelig sorolhatnám, igaz nagy részük elvileg nem nő! :D”
 • 7. szilléri 2010. december 30. 13:31
  „Sőt minden második nő legyen traktorista vagy kubikus ! Micsoda idióta ötletek, tiszta ötvenes évek ?
  Ungár Klára féle leszbikus anti nők minek számítanak ?”
 • 6. achilleus 2010. december 30. 13:02
  „"Történész" figyelmébe, akit ezek szerint nem nagyon érdekelnek a tőle ellopott milliárdok:

  Utoljára frissítve: 2010. december 30., 11:59

  A 2010-ben befejezett, és valamely hatóságnak továbbadott ügyek mindegyikének van valamilyen jogi konzekvenciája - közölte dr. Budai Gyula. Hozzátéve: ez az esetek 98 százalékában büntetőjogi konzekvencia. A kormánybiztos hangsúlyozta: az elszámoltatás nem személyek ellen, hanem konkrét ügyek kapcsán folyik minden esetben. Azonban az érintettek megnevezése eddig is megtörtént és ezután sem lesz másképp. Budai Gyula elmondta: a jogtalanul magánvállalkozásoknak ítélt állami támogatások is vissza fognak kerülni a költségvetésbe, ennek legjobb példája, hogy az Omninvest is kénytelen visszafizetni mintegy 2,1 milliárd forintot a magyar államnak.

  Az elszámoltatásért felelős kormánybiztosság munkájával kapcsolatban Budai Gyula kiemelte: az hatékony és célirányos. A lezárt ügyeken túl a kormánybiztos beszámolt arról is, hogy a még csak vizsgálati szakaszban lévő ügyek felderítése gőzerővel folyik, de a legtöbb esetben vagy Budainak, vagy az illetékes minisztérium vezetőjének meg kell tennie a büntetőfeljelentést. Ilyen például a Bakonyerdő Zrt. területéből kihasított mintegy hatezer hektáros terület esete, amivel kapcsolatban Tátrai Miklós, az MNV Zrt. egykori vezetőjének neve ismét felmerült. Neki jelentős szerepe lehet abban, hogy a vagyonkezelőtől e terület magánkézbe került - fűzte hozzá Budai.

  A külföldi államokkal kötött segély-hitelszerződésekről a kormánybiztos kifejtette: a résztvevő gazdasági társaságok monitorozása folyik, hiszen ez esetben több milliárd forint állami pénz kifizetéséről van szó. Mindamellett, hogy a kormánybiztos is nemes célnak tartja a fejlődő országok támogatását, kiemelte: szerencsésebb lenne, ha a segély-hitelszerződésekben meghatározott feladatokat kifejezetten magyar tulajdonú cégek végeznék.

  Budai Gyula több korrupciógyanús ügylet mellett kitért arra is, hogy Tarlós István főpolgármester felkérte a kormánybiztosságot, hogy vizsgálódjon a BKV és az Alstom között létrejött szerződés ügyében is. Ugyanis a metrókocsik beszerzéséről kötött egyezség több ponton súlyosan sérti a magyar állam érdekeit. A legszembetűnőbb az a 30 milliárd forintos tétel, amit lényegi teljesítés nélkül fizetett ki a főváros előző vezetése a kocsikat szállító cégnek - mint arról portálunk korábban hírt adott.

  Mindezek mellett az elszámoltatási és korrupciós ügyekért felelős kormánybiztos szót ejtett a törökbálinti lakópark állami támogatásáról, a taszári katonai reptér ügyéről, az adonyi intervenciós raktárról - az úgynevezett Magtárház-projekthez nyújtott állami hitel -, és a gabonaintervencióval kapcsolatos visszaélésekről is. Ez utóbbi ügy miatt mintegy 3,5 milliárd forintot követelhet vissza az Európai Unió hazánktól - tette hozzá.

  Budai Gyula leltárszerűen további ügyeket is megemlített, mint például a Coloplast állami támogatása, ahol az 5,5 milliárd forintos összegből mintegy 3 milliárdnak "nyoma veszett".

  A kormánybiztos szerint az elmúlt nyolc év ámokfutása több százmilliárd forinttal károsította meg az országot és lakosságát, ezért el kell érni, hogy a tranzakciókban résztvevő emberek magánvagyonukkal is feleljenek tetteikért. Budai hangsúlyozta: az érintettek teljes körű felelősségre vonása nem maradhat el, hozzátéve: ha ez teljesül, az jelentheti a boldog, szép, új esztendőt.”
 • 5. Lenry 2010. december 30. 12:49
  „"a választási listákon kötelezően minden második jelölt nő lenne."

  jól van, gratulálok. nem baj, ha nem ért hozzá, nem baj, ha nem alkalmas, nem baj, ha lenne jobb jelölt, nem baj, ha nem őt akarják képviselőnek, de legyen csak rajta, mert nő.
  idióta feministák...”
 • 4. deszkás 2010. december 30. 12:45
  „Igazságtétel.? Hát ez olyan féligazság. Ezeken kivül mindenki mint a ma született bárány. Ugye igy már vicces?”
 • 3. DobóI 2010. december 30. 12:14
  „1. hozzászólás történész 2010.12.30. 09:00

  Ez normál országokban természetesen: A bűnt követnie kell a bűnhődésnek, GYF és szoc-libes bűnbandájának a börtönben a helye! Ez nem leszámolás ezt úgy, nevezik hogy igaszságtétel!”
 • 2. deszkás 2010. december 30. 10:34
  „Aztán az lesz a vége mint a Seres féle inditványnak. Mert a mi (?) képviselőink mindenre képesek. Ha valaki csak ilyennel megközelit ütök. Irjon alá akinek 6 anyja van! És aki akar.”
 • 1. történész 2010. december 30. 09:00
  „Sikeres évet kíván Budai Gyulának az MSZP
  Az MSZP reméli, hogy Budai Gyula "el- és leszámoló biztos úrnak" az új évben már "igazi ügyek" feltárására is lesz ideje. A szocialista párt közleményében Budai Gyulának az újévre is sok sikert és még több kitartást kíván "eme embert próbáló ügyek feltárásához".

  Mint írják, nagyra értékelik Budai Gyula igyekezetét, amellyel a legkreatívabb módszerekkel igyekszik bolhákból elefántokat gyártani. Emellett ugyanakkor az MSZP szerint továbbra is talány például az, miről tárgyalt Orbán Viktor kétszer is Ronald Lauderrel, a sukorói kaszinóberuházás atyjával.

  Továbbá azt sem lehet tudni, miért kezdett ismét vizsgálódni az ügyészség Budai Gyula ügyvédi irodájának "korábbi kétes földszerződése" ügyében, amelyben a gyanú szerint idős embereket rövidítettek meg - hívta fel a figyelmet az MSZP.

  A Magyar Nemzet szerdai számában az elszámoltatási és korrupció ellenes kormánybiztos elmondta, hogy csak a mezőgazdaságot érintően tíz nagyobb ügyben zajlik az elszámoltatás.

  Védett emberek olyanok mint a szabálytalankodó külföldi autósok..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyatolvajbandát lepleztek le

Szervezett kutyatolvajbandát számolt fel az a nyomozócsoport, mely Jász-Nagykun-Szolnok és… Tovább olvasom