Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Öt pontot tárgyalna Lendvai Ildikó az MSZP-kongresszuson

Öt tézis tárgyalását javasolja a július 4-i MSZP-kongresszusra Lendvai Ildikó. A párt elnöke erről vasárnapi sajtótájékoztatóján beszélt.
Egyebek mellett a közbiztonság, a szociális biztonság és a morális biztonság területén javasol konkrét intézkedését az öt pontban. Arra a kérdésre, hogy lehet-e bizalmi szavazás az ülésen, Lendvai Ildikó azt mondta: nem készülnek személyi döntésekre, de "bármilyen alternatíva elképzelhető".

Hétfőn kezdi meg munkáját az MSZP kongresszusát előkészítő bizottság - mondta Lendvai Ildikó. A pártelnök 5 tézist javasol július 4-ére: egyrészt azt kéri, hogy az MSZP biztosítsa töretlen támogatásáról a kormányt, amely a válság gazdasági részét kezeli, ugyanakkor azt is kéri, hogy a kormány is támogassa a pártot a társadalmi válságot kezelő programokban. A harmadik pontban a politikus a közbiztonság, a szociális és morális biztonság területén javasol konkrét intézkedéseket. Példaként említette, hogy a 20 ezer forintos határérték alatti vagyon elleni sérelmek ügyét is komolyan kell vennie a rendőrségnek és azt, hogy az önkormányzatokat is be kell vonni a közbiztonság megteremtésébe. Az Út a munkába című programba bekapcsolnák a vállalkozásokat is, a 100 leghátrányosabb helyzetű romatelepen pedig állami és uniós forrásból közfoglalkozási programokat terveznek.

Lendvai Ildikó negyedik tézise a válság utáni életre való felkészülés, amelynek a kulcsszava a biztonság lenne. A pártelnök olyan modern, progresszív arcú politikát képzel, ami új eszközöket teremt a kisembereknek és a nyugdíjasoknak is. A kongresszuson javasolni fogja, hogy határidővel tűzzék ki az új miniszterelnök-jelölt személyének jelölését is. A párt listáján pedig a mérhető teljesítmény alapján kapnak majd helyet a politikusok - tette hozzá. Az utolsó pont a párton belüli szövetségépítésről és a baloldali társadalmi szervezetekkel kötendő megállapodásokról szól.

A pártelnök újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a kongresszuson nem terveznek bizalmi szavazást tartani, de "bármilyen alternatíva szóba jöhet". Az biztos, hogy új arcok is szerepet kapnak majd a pártban, de hogy mikortól, az még kérdéses - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 9. redstar 2009. június 22. 08:17
  „7.Power:Kitűzték!NEM LESZ!Nem bírjátok megérteni?!”
 • 8. maradando 2009. június 21. 23:09
  „6.maci52
  Nem megy! Már az első pontnál elakadnánk. A mi kis hazánk az EU országok között az egyettlen ahol a tolvajtól is lopnak ! :(”
 • 7. Power 2009. június 21. 18:44
  „Először az előrehozott parlamenti választások időpontját tűzzék ki, aztán ráérnének a miniszterelnök-jelöltjükkel foglalkozni.”
 • 6. maci52 2009. június 21. 18:30
  „1.,pont feloszlatjuk az utódpártot,vége,mindenki tegye vissza a helyére a lopott cuccot
  2., - " -
  3., - " -
  4., - " -
  5, - " -”
 • 5. garbon 2009. június 21. 18:17
  „A legnagyobb szélsőséges párt az országban az MSZP.”
 • 4. igazságkereső 2009. június 21. 18:05
  „Az első és alapvető tézis: Lendvai Ildikó lemondása.Vállalja, hogy lemondásával megszűnik a társadalom további elnyomorítása, melyet igen magas szinten műveltek és művelnek.Megígéri,hogy Kiss Pétert is magával ragadja,
  mert együtt, párosan szép az élet.”
 • 3. trixi11 2009. június 21. 15:48
  „maradando
  Drágaságom! Állítottam én az ellenkezőjét? :DD”
 • 2. maradando 2009. június 21. 15:25
  „1.Trixi11.
  Kedveském! Az5 pont fontossági sorrendje a végétől kezdődik.5=1Szövetkezni akár az ördöggel is.4.pénzt szerezni a túléléshez,pénzt félre tenni a nyugdijasok mézesmadzagjára a szavazat szerzéshez.3.Kifehériteni a Roma társadalmat,romatelep helyett=börtönt épiteni aki nem tarja be az új normákat.2.Amennyi pénzt csak lehett tartalékolni egy sikeres hatalomra kerűléshez.1.Vállvetve kűzdés mindenért,mingenkiért csak az a lényeg jól hangozzék. /Tömör vázlatban talán ennyi/”
 • 1. trixi11 2009. június 21. 14:45
  „"Lendvai Ildikó negyedik tézise a válság utáni életre való felkészülés"
  Nem inkább a választás utáni életre kéne készülődni??? :DD”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bányatóba fulladt egy fiatal Zalában

Úszni indult az a férfi, akinek holttestét vasárnap találták meg a tótszerdahelyi bányatóban. Tovább olvasom