Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

ötből lesz három

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága hétfőn és kedden Máltán ülésezik, a mostani tanácskozás legfőbb napirendi pontja a 2012-es kontinenstornára pályázók körének szűkítése. Ebben a kérdésben keddre várható a testület döntése.

labdarúgás

„ A szűkítés előtt nekünk már nincs tennivalónk, azaz itt a helyszínen már nem lehet lobbizni különböző prezentációk keretében” – mondta a távirati iroda érdeklődésére Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, aki már a szigetországban tartózkodik. „A végrehajtó bizottság a már korábban elkészült írásos beszámolók, helyzetértékelések alapján hozza meg döntését, amelyet mi valószínűleg kedden kora délután ismerünk majd meg.”
Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) elnöke szerint a honi futballnak rengeteget jelentene, ha a keddi határozat után a magyar–horvát kandidálás továbbra is versenyben maradna a rendezési jogért.
„ A magyar labdarúgás egyik nagy gondja a jelenlegi infra- struktúra, ezen rengeteget javítana egy sikeres pályázat, de már az is előrelépést eredményezhet, ha a vb ülése számunkra kedvező döntést hoz és bekerülünk az első háromba” – mondta Kisteleki az MTI-nek. „Valami biztosan megmozdulna, ha maradna esély a rendezési jog megszerzésére.”
A liga elnöke nem vállalkozott esélylatolgatásra.
„ Nem ismerem a pályázati feltételeket, azt sem tudom, hogy a döntéshozók milyen szempontok alapján állapítják meg a végső sorrendet, ezért meggondolatlanság lenne részemről az esélyekről nyilatkozni. Abban biztos vagyok, hogy a magyarok és a horvátok mindent megtettek a sikeres kandidálás érdekében.”
A magyarok és a horvátok mellett Lengyelország Ukrajnával közösen kandidál, ezenkívül Olaszország, Görögország és Törökország várja a keddi határozatot.
A szűkítés után az UEFA jövő decemberben jelöli ki a 2012-es EB helyszínét.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazai siker a rangadón

Tovább olvasom