Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Ötfős fővárosi delegáció tárgyalna a kormánnyal a BKV helyzetéről

Ötfős delegációt jelölt ki a fővárosi Fidesz-KDNP-frakció a kormánnyal a BKV ügyében folytatandó tárgyalásokra a keddi frakcióülésén - tájékoztatta Németh Zoltán frakcióvezető az MTI-t.
Az egyeztetéseken Tarlós István főpolgármester, György István, városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes, Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes, Rogán Antal, a gazdasági bizottság elnöke és Németh Zoltán frakcióvezető venne részt; ők a főpolgármestert leszámítva mindannyian országgyűlési képviselők is.

Németh Zoltán tájékoztatása szerint folyamatos konzultációt szeretnének a kormánnyal, hogy mielőbb meg tudjanak állapodni a budapesti tömegközlekedés finanszírozási válsághelyzetének a rendezéséről. Mint azt korábban is hangsúlyozta: biztos abban, hogy a kormány segíteni kíván a probléma megoldásában, ugyanakkor új lendületet szükséges adni a kabinet és Budapest közötti tárgyalásoknak.

A fővárosi frakcióvezető azt is megjegyezte: a megoldást nyilvánvalóan a bevételi és a kiadási oldalon is keresni kell, a járatritkítást vagy a jegy- és bérletárak emelését viszont továbbra sem támogatnák.

Előzőleg Németh Zoltán és Tarlós István közös közleményben tudatta, hogy a főpolgármester a Fidesz-KDNP-frakció kérésére elhalasztotta a Fővárosi Közgyűlés szerdára tervezett rendkívüli ülését, mivel - mint írták - a Fidesz-KDNP-frakció határozott ígéretet tett a kormánnyal folytatott, a BKV-ról szóló egyeztetés felgyorsítására.

A főpolgármester múlt pénteken a BKV kritikus helyzetével indokolta az ülés összehívását.

A szerdára tervezett közgyűlésen döntöttek volna egyebek mellett arról, hogy a főváros 15 százalék forrást zárol az intézményeknél, s az összeget a BKV működési céljaira fordítja, 6 milliárd plusz 4 milliárd forint közvetlen pénzügyi támogatást nyújt a cégnek, 9 milliárd forint tagi kölcsönt ad április 30-ig, befagyasztja az összes nem kötelező feladatot, és a legvégső esetben tarifaemelés következhetett volna. Ezen intézkedések feltétele volt, hogy a kormány szabadítsa fel a 32 milliárd forintos normatív támogatást és adja meg a főváros által kért 21 milliárd forintos segítséget.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszti főorvos: jó a nemdohányzók védelméről szóló törvény fogadtatása

Nagyon jónak nevezte a január 1-én életbe lépett, nemdohányzók védelméről szóló törvény fogadtatását… Tovább olvasom