Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Öthetes közigazgatási szünet kezdődik hétfőn

A központi államigazgatásban hétfőn megkezdődik és augusztus 20-ig tart a közigazgatási szünet.
A zavartalan ügymenetet és feladatellátást a hivatalok ez alatt is biztosítják - közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság szombaton.

A minisztériumokban, központi hivatalokban, megyei kormányhivatalokban, illetve a kormány irányítása alá tartozó szerveknél hétfőn kezdődő közigazgatási szünet nem azt jelenti, hogy a kormánytisztviselők egyszerre mennének szabadságra, hanem ezen időszakon belül ütemezetten, felváltva veszik igénybe a szabadságukat, a zavartalan ügymenet biztosítása mellett - ismerteti a közlemény.

A lakossági ügyfélszolgálattal rendelkező szervek esetében a folyamatos feladatellátás biztosított.

A közigazgatási szünet kiterjed a kormánytisztviselőkre, a kormányzati ügykezelőkre és a munkavállalói szerződéssel foglalkoztatott állami alkalmazottakra is. Az igazgatási szünetet a kormánytisztviselőkről szóló törvény felhatalmazása alapján rendelheti el a kormány, a kötelezően kiadott szabadság nem haladhatja meg a tisztviselő évi alapszabadságának háromötödét - emlékeztet a közlemény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hende Csaba: a közszolgálat rangja emelkedni fog

A közszolgálati életpálya rangja a jövőben minden kétséget kizáróan emelkedni fog - mondta a honvédelmi miniszter. Tovább olvasom