Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Ötmilliárd forint magán-nyugdíjpénztári pénz nyomában a Kehi

A korábbi ellenőrzések eredményeként három magánnyugdíjpénztár esetében született feljelentés ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés gyanújával.
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) közérdekű igényérvényesítési kereset elindítását kérte a magán-nyugdíjpénztári ügyfelek és az államnak átadott vagyonkezelés érdekében a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől (PSZÁF) - írja a Magyar Nemzet.

A napilap csütörtöki száma ismerteti, hogy további ötmilliárd forint kerülhet vissza a megkárosított magán-nyugdíjpénztári ügyfelekhez, ha eredményes lesz az ellenőrzési és pénzügyi szervek közötti együttműködés, ez azonban egyelőre akadozik.

A Kehi korábbi ellenőrzéseinek eredményeként három magánnyugdíjpénztár esetében született feljelentés ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés gyanújával. Ezek egyikében az Aegon is érintett, amellyel kapcsolatban most a közérdekű igényérvényesítési kereset elindítását kérte a Kehi. Az ügyben a rendőrség is nyomoz, mivel a gyanú szerint az Aegon tagjainak csaknem ötmilliárddal lett volna olcsóbb, ha a piacon elérhető átlagos díjért alkalmaznak vagyonkezelőt 2008 és 2010 között. A pénztár nem is pályáztatott, hanem - a feljelentés szerint megkárosítva tagjait - cégcsoporton belüli, saját vagyonkelőt alkalmazott.
Egy sikeres PSZÁF-eljárás nyomán ez az ötmilliárd forint vagy annak egy része kerülhetne vissza a megkárosított magán-nyugdíjpénztári ügyfelekhez.

A Magyar Nemzet információi szerint a PSZÁF egyelőre nem fogadta be a Kehi javaslatát.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2013. január 24. 12:01
    „MASINISZTA! Látom nem érted. Akkor a PSZÁF is sáros lehet.”
  • 1. Mozimasiniszta 2013. január 24. 10:21
    „Nna...csak 1 ! azaz: egy , mnyp-nál elsíboltak cca. öt milliárdot !!! a többiről ne is beszéljünk, mert még nem láthatók pontosan az elsíbolt összegek - és vannak olyan majmok , akik zokogva siratják a kötelező magánnyugdíjpénztárakat...bár ha jobban megnézzük, a FB-tagságért járó , milliós havi "tiszteletdíj"ukat
    sirat(tat)ják...
    Nos kedves balfertályi trollok ! lehet vitriolba mártani a klaviatúrát !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik ellen tiltakoznak majd Rómában

Lekapcsolják a Colosseum világítását a magyarországi Jobbik elleni tiltakozásként a holokauszt… Tovább olvasom