Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Ötmilliós éjszakai felderítés

„ A rendőrt nem szeretni, hanem tisztelni kell” – vallja Horváth Róbert és Szalay Zsolt. A két fiatal körzeti megbízott mindent megtesz ennek igazáért: nemrég területükön egy ötmillió forintos lopást derítettek fel.
Éjszakai szolgálatban gyanús mozgolódásra lett figyelmes Horváth Róbert törzszászlós és Szalay Zsolt zászlós, akik Enese, Rábapatona és Ikrény körzetében teljesítenek szolgálatot. Hamarosan igazoltatták azt a két sötétben szorgoskodót, akikről kiderült: „birtokukon” négy és fél millió forint értékű nagyfeszültségű villamossági berendezést, fém alkatrészeket gyűjtöttek össze. A további vizsgálódás során előkerült még egy körülbelül félmillió forintos kandalló is. Erről a két rendőr – kollégájuk információja alapján – hamarosan megállapította, hogy azonos azzal az egyedi gyártású darabbal, ami korábban a szomszéd körzetből tűnt el.
– Érdekes helyzetben voltunk: megkerült az ellopott holmi, felderítettük az elkövetőket, de nem tudtuk, ki a sértett. Másnap aztán némi egyeztetés után kiderült, hogy honnan tűntek el a nagy értékű alkatrészek. Egyébként az elkövetők maguk és mások életét is veszélyeztetve jutottak hozzá a darabokhoz, hiszen a magasfeszültségű vezeték oszlopát kellett megmászniuk – nyilatkozta Horváth Róbert, majd megemlítette: – Tizenöt éve szolgálok a körzetben, ismernek, így az ember olajozottabban jut információkhoz. Ebben az esetben is sokat segítettek.
– Nekem pedig a régi határőrségi kapcsolataim jöttek jól. Olyan technikai eszközöket kaptunk kölcsön, amelyek megkönnyítik munkánkat – tette hozzá Szalay Zsolt, majd a „jól szervezett összmunka” részeként mindketten hangsúlyozták azt az együttműködést, amivel győri bűnügyi nyomozó kollégáik és a határőrök is hozzájárultak a sikeres felderítéshez.
A két rendőr elmondta: viszonylag nyugalmas körzetben szolgálnak, ritka a mostanihoz hasonló eset. Gondot nem a hozzájuk tartozó községek, hanem azok környéke és a területükön átfutó 85-os főút jelent. Éppen ezért az utóbbit az átmenő forgalom, az átutazó bűnözők miatt gyakran ellenőrzik. Mindhárom településen jó a kapcsolatuk a polgárőrökkel, akik gyakran kérnek tanácsot tőlük, ők pedig hasznos információkkal szolgálnak a rend őreinek. Mindhárom önkormányzatnál biztosítottak számukra egy helyiséget, ahol ügyfélfogadást tarthatnak, sőt, kérésükre a három település összefogásából egy laptopot is kaptak. A gépen sok olyan program szerepel – többek között egy alvázszám-ellenőrző szoftver is –, ami mozgás közben is segíti-könnyíti munkájukat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresd

a párod!

A győri Szent Cirill és Method alapít-

vány anya- és csecsemőotthon javára ajánlják fel… Tovább olvasom