Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Ötödjére sem sikerült tévéelnököt választani

Ötödik nekifutásra sem sikerült tévéelnököt jelölnie a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumnak. Szerdán megismétlődött a sikertelen januári tévéelnök-választási procedúra.
A kuratóriumi elnökség ismét Sztaricskai Tamás menedzsert jelölte a tévéelnöki posztra, de a civil kurátorokkal kiegészült 35 fős nagykuratórium ezúttal sem szavazott bizalmat az indulónak - tájékoztatta szerda délután Balogh László, a kuratórium elnökhelyettese.

Szerdán délelőtt tartotta sorrendben ötödik elnökjelölő ülését a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma. Ezúttal összesen 9 jelentkező indult az MTV elnöki posztért az újabb, immár ötödik fordulóban. Ahogyan januárban, úgy ezúttal is, Sztaricskai Tamásnak bizalmat szavazott a pártdelegáltakból álló elnökség, a civil kurátorokkal kiegészült, 35 fős nagykuratórium tagjaitól azonban nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást, így az MTV elnökjelölés ötödjére is eredménytelenül zárult.

Arra a kérdésünkre, hogy a kuratórium kiír-e újabb pályázatot az MTV elnöki posztjára, Balogh László elmondta, a kuratórium a szavazást követően még ülésezik, így erre csak a későbbiekben tud majd válaszolni.

A Magyar Televízió elnöki posztja tavaly március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása. Ő volt az MTV első olyan elnöke a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta, akinek sikerült kitöltenie hivatali idejét. A közszolgálati csatornát 2008 március eleje óta az MTV alelnöke, Medveczky Balázs irányítja.

Olvasóink írták

 • 4. rozator 2009. március 12. 07:19
  „Hajrá Fridi!A pályázatában évi 1 azaz egy ft. támogatást kért az államtól a közszolgálati TV müködtetésére! (vagy legyen az Uri Geller:múkodj!)”
 • 3. mgabor 2009. március 11. 14:48
  „Sztaricskai pályázatából annyi derült ki, hogy a tévézésen kívül a magyar helyesíráshoz sincs sok köze, talán ertéelklubbot néz néha, de mint a köztévé elnöke, kicsit erős poén lenne...
  Jó, nem neki kellene szerkeszteni a műsort, meg kezelni a kamerát, de azért a közszolgálati televíziózásban vannak még más szempontok is a gazdaságiakon túl...”
 • 2. bambinaXX 2009. március 11. 14:45
  „Legyen a Fridi!
  tiszta kabaré.. A mi pénzünkön!?”
 • 1. IVY 2009. március 11. 14:37
  „Most ez a legnagyobb probléma?

  Miért nem lesz már végre-valahára a Fridi? :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Puszta kézzel rabolt bankot a másfél mázsás rabló

Az elsődleges információkkal ellentétben nem volt fegyvere annak a férfinak, aki kirabolt egy… Tovább olvasom