Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

OTP: a fiatalokat is be kell vonni az agrárium fejlesztésébe

Az OTP Bank vezetése szerint a fiatal generációkat is be kell vonni az agrárium fejlesztésébe, ezért a hitelintézet együttműködési megállapodást kötött a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségével.
Az együttműködés célja, hogy az új generációk is megismerkedjenek a mezőgazdaságban folyó tevékenységgel, bekapcsolódjanak a magyar agrárium versenyképességének erősítésébe - mondta Gyuris Dániel, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Elmondta: az OTP anyagilag is támogatja majd az AGRYA 3 szakmai programját. Hozzátette: tavaly a banknál mintegy 70 milliárd forintot tett ki az agrárhitelek állománya.

Kesjár Kamilla, az AGRYA társelnöke kifejtette: az együttműködés első állomásaként ez év február 24-én rendezik meg a Fiatal Gazda Konferenciát, amelyre mintegy kétszáz, 40 éven aluli agrárvállalkozót várnak a szervezők. Az OTP Bank a konferencia megvalósításához szükséges pénzügyi támogatáson túl saját előadással is hozzá kíván járulni a fiatal gazdák pénzügyi tudatosságának növeléséhez. Megfelelő pénzügyi ismeretek és háttér hiányában ugyanis a fiatal gazdáknak sokszor nehézséget jelent vállalkozásuk elindítása vagy fenntartása, fejlesztése. A konferencia kiemelt célja, hogy fiatal agrárvállalkozók megismerjék a forráshoz jutás feltételeit, módját, a pénzügyi lehetőségeket - mutatott rá a társelnök.

Az AGRYA által indított "Vesd bele magad!" program keretében több ezer óvodás és kisiskolás jut vetőmaghoz, 5.700-an az OTP Bank jóvoltából, a gyerekek az iskolákban, vagy a szüleik kertjében elültetve ismerhetik meg a zöldségtermesztés rejtelmeit. A program célja, hogy felhívja a kisiskolások figyelmét a magyar termékek fogyasztásának és termelésének fontosságára, illetve hogy hozzájáruljon a gyerekek mezőgazdasággal kapcsolatos szemléletének formálásához.

Az együttműködés harmadik eleme a Vidék Kaland Program, amelynek során szakmai utakat szerveznek városi fiataloknak, hogy fiatal gazdák által vezetett gazdaságokat látogassanak meg. Ebben a programban a sikeres agrárvállalkozók példájának bemutatásával a fiatalokat a mezőgazdasági pálya felé orientálják.

Kérdésre válaszolva Gyuris Dániel elmondta: tavaly az OTP úgy döntött, hogy az agrárfinanszírozás, az ágazat problémáinak kezelésére egy speciális fiatal "csapatot" állít fel, amelynek a tevékenysége révén a bank szeretné felfuttatni az agrárium pénzellátását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonkét ország rádióamatőrjei figyelik az első magyar műholdat

Huszonkét ország rádióamatőrjei figyelik az első magyar műholdat, és információkat küldenek a… Tovább olvasom