Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Ötpárti a szlovák-magyar kapcsolatról

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke a tanácskozást követően kijelentette: Magyarország megküzd a szélsőségesekkel, de ugyanezt kérik Szlovákiától is.
Mind az öt parlamenti párt egyetértett abban, hogy nem lehet egyenlőségjelet rakni a magyar és a szlovák helyzet közé, hiszen míg Magyarországon csak parlamenten kívüli szélsőséges csoportok hallatják a hangjukat, addig Szlovákiában a kormánykoalíció egyik pártja hangoztat nacionalista nézeteket - mondták a pártok képviselői a hétfői ötpárti egyeztetést követően.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke a tanácskozást követően kijelentette: Magyarország megküzd a szélsőségesekkel, de ugyanezt kérik Szlovákiától is. A kormányfő hangsúlyozta: míg Magyarországon csak "egy marginalizálódott csoport képviseli a szélsőségeket, addig Szlovákiában a kormány politikájának alakításában résztvevő párt vall nacionalista nézeteket elfogadhatatlan hangnemben."

Navracsics Tibor a Fidesz frakcióvezetője elmondta: a magyar nemzeti érdekek határozott és következetes képviseletét kérték a miniszterelnöktől, mert meg kell védeni a határon túli magyarokat.

Fodor Gábor az SZDSZ elnöke szerint a határon túli magyaroknak ártanak a szlovák kormánykoalíciós szélsőséges résztvevői, ugyanakkor ártanak a szélsőséges megmozdulásokat szervező magyar csoportosulások is. Az SZDSZ azt kezdeményezi, hogy a kormány vegye fel a kapcsolatot a "józan" szlovák politikusokkal.

A Fidesz által kezdeményezett politikai nyilatkozat elfogadását a legnagyobb ellenzéki párt mellett Fodor Gábor, Herényi Károly az MDF frakcióvezetője és Semjén Zsolt a KDNP elnöke is elképzelhetőnek nevezte.

Olvasóink írták

 • 4. floridaimagyar 2008. november 11. 03:54
  „Csak egy kerdes - mar reg voltam haza. Van e meg olyan szomszedallam amikkel jo viszonyban vagyunk?”
 • 3. 2nek 2008. november 10. 22:51
  „Tudod van egy aprócska különbség. Itt pár manifeszt masírozik, akiket náciknak aposztrofálnak egyesek, !de a szlovákoknál a kormányban ülnek ugyanazon elveket vallók! Azért nem mindegy!

  Az meg különösen érdekes, hogy George Pataky akarja felhívni az EU figyelmét a magyarok érdekében, úgy an block, Göncz Kinga meg hallgat. Akkor meg mi a fenének tartjuk? Talán nem kéne elfelejteni, hogy nem túl régen, amikor még szó sem volt focimeccsekről, a szlovák részről elhangzott az a bizonyos tankos kijelentés.
  Nem ártana a youtuben megnézni, hogyan is vélekedik a magyarokról Slota?”
 • 2. nahát 2008. november 10. 22:16
  „BGD !
  De szépen kiszinezted a javunkra.Mindent átfordítva ! Ez igen,ilyenek vagyunk.
  Ők a nácik,ök öltöztek náci ruhába,ők kiabálták : ria,ria,hungária,árpádsávos zászlókkal.Mi csak úgy kimentünk a meccsre.Végül még minket büntetnek !”
 • 1. BGD 2008. november 10. 19:08
  „Köcsög banda, amig ezek a seggükön ülnek addig a szlovák nácik a EU-hoz fordulnak, végül MAGYARORSZÁG lesz buntetve azért mert állampolgárai kimentek egy meccsre, és ott brutálisan elverték őket, ok nélkül!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roma temetés Nagycsécsen - rendőri felügyelettel

Nagycsécs - Eltemették hétfőn Nagycsécsen azt a férfit és nőt, akiket egy hete lőttek le… Tovább olvasom