Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Ötszáz új járőrautót kapott a rendőrség

Ötszáz új, három éves bérleti szerződésű járőrautót adott át a rendőrségnek Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter csütörtökön Budapesten.

A Készenléti Rendőrség Kerepes úti laktanyájában tartott ünnepélyes ceremónián a Forgács Imre azt mondta: a kormány egyik legfontosabb feladatának tekinti a közbiztonság fenntartását, ezért a rendőrség március elején elindította a közbiztonsági háló nevű programját, amely már most rendkívül eredményesnek és sikeresnek tekinthető.

A miniszter megemlítette: 2005-ben kezdték új alapokra helyezni a rendőrség gépjárműellátását, a bérelt autók beszerzésével, és a most átadott félezer járőrautó mellett még idén további 360 járművet állítanak szolgálatba. A most átadott járművek elsősorban a fővárosban és Pest megyében állnak szolgálatba. Forgács Imre azt mondta: látható rendőrségre van szükség, hogy növekedjen az emberek biztonságérzete, és elrettentse a bűnelkövetőket. A gazdasági válság, a költségvetési szigor ellenére is biztosítja a kormány a rendőrség technikai fejlesztését - tette hozzá.

A rendőrségnek több mint hétezer autója van, átlagos életkoruk 7-8 év, és csak üzemanyagra évi 23 milliárd forintot költenek - mondta az MTI-nek Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a gépjárművek átadást követően. Az új autók bérleti díja tartalmazza a járművek javítási, szervizelési költségét, a nyári és téli gumik ellátását, valamint a Casco-biztosításukat is.  miniszter közlése szerint további 900 gépkocsi bérleti szerződésének megkötése van folyamatban.

A rendőrség a most átadott 100 lóerős, rendőri jelzésekkel felszerelt Ford Focus kombi típusú járőrautókat a havi üzemanyagkerettel együtt darabonként összesen 100 ezer forintjába kerül a rendőrségnek. A három éves bérleti díj lejárta után az autókat lecserélik, így a mostani átadással a rendőrség leváltja az állományban lévő Skoda Octáviákat.

Olvasóink írták

 • 5. favágó 2010. március 26. 11:37
  „Már egyszer leírtam! A zab ára nem változott jelentősen! Járjanak lovon! Az egészséges testmozgás nekik is kell!(ene):-))
  Átlagos életkora a járműparknak 7-8 év! Micsoda tragédia! Akit eddig sem értek utól ezután sem fognak! (vagy nem akarnak!) :-) Bár nekem lenne 7-8 éves verdám!”
 • 4. deszkás 2010. március 25. 17:55
  „A Skoda az egy szar., aFord az igen de miért is?”
 • 3. insideman 2010. március 25. 17:10
  „a Ford most nagyot kaszált...”
 • 2. Power 2010. március 25. 16:20
  „Ha 1-es, vagy 2-es sebességi fokozatban közlekednek és benn pöffeszkednek a rendőrurak az autóban az nagyon sokba fog nekünk kerülni. Hol vannak a gyalogos rendőrök?”
 • 1. papipa 2010. március 25. 16:14
  „Mi a fenének nekik a sok verda? Húzzák csak a pudvas hátsójukat az utcán. Egyet sem lehet látni belőlük ott ahol kellene, csak a légkondis kocsikban. vegyespárosban csivitelni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmeztelenül feküdt a megállóban az atomrészeg Kiss Ernő

Kiss Ernő nyugalmazott rendőrtábornokot éjszaka részegen, öntudatlan állapotban szállították be a… Tovább olvasom