Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Otthon 13 millióból tizenhat rászorulónak

Pályázati támogatás igénybevétele nélkül alakítottak ki Csornán fiatal felnőtt fogyatékosok részére napközi otthont. A költségeket részben az önkormányzat, részben a kistérségi társulás finanszírozta.
Átadták Csornán a Sziget utcai óvodaépület egy részében kialakított, fiatal felnőtt fogyatékosok nappali ellátását szolgáló intézményt, amely kistérségi keretek között működik.
Az ünnepséget a fiatalok műsora vezette be, azután pedig Papp József polgármester, a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás elnöke beszélt arról, hogy évekkel ezelőtt a Reménysugár Egyesület már jelezte igényét a napközi otthonra. Ám a megvalósításra csak azután kerülhetett sor, hogy az önkormányzatok megalakították a társulást.
A Kisalföld érdeklődésére Papp József elmondta: pályázati pénzt nem vettek igénybe a napközi otthon kialakításához, a költségeket részben az önkormányzat, részben a kistérség finanszírozta. A kivitelezés 13 millió forintba került. Az épület mintegy kétharmadát a napközi otthon foglalja el, amely akadálymentesített és minden feltételnek megfelel. Egyharmad rész továbbra is az óvodáé, ahol egy csoport dolgozik. A napköziben tizenhat embernek jut hely, noha az igény máris nagyobb. A társulás elnöke hozzátette: ezzel párhuzamosan a kistérségnél megkezdte tevékenységét a támogatószolgálat. Ez a szervezet gondoskodik az ellátottak be- és hazaszállításáról, tehát nem kell tömegközlekedniük. A fiatalok többsége ugyanis Csorna környéki, a kistérségi társuláshoz tartozó településeken él.
Papp Józseftől megtudtuk még, hogy befejeződtek az építési munkák Magyarkeresztúron, ahol a volt iskola épületében – szintén kistérségi keretben – idősek átmeneti otthona készül. Tart az eszközök, bútorok beszerzése, be kell rendezni a lakószobákat és a közös helyiségeket, s be kell szerezni a működési engedélyt is, melynek szigorú követelményei vannak. Azonban a remények szerint az év végén megkezdheti működését az átmeneti otthon is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíj a külföldön tanulóknak

Külföldön tanulók és kutatók kaptak ösztöndíjat tegnap a megyeházán. A 2.800.000 forint alapítói… Tovább olvasom