Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Otthon a hazában

A Keresztény Közéleti Akadémia és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége „országjárása” szombaton Sopronba érkezett. A Liszt-központban bemutatkoztak a helyi keresztény közösségek, iskolák, intézmények.
Magyarország nyolc városában szervez közös programokat a Keresztény Közéleti Akadémia (KKA) és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ). A rendezvények célja felmutatni az ország keresztény közösségeit és civil szervezeteit, megmutatni létezésüket a tágabb nyilvánosságnak, erősíteni önbizalmukat, továbbá megvitatni a keresztény polgárok számára kívánatos társadalomkép egyes elemeit, szakértők bevonásával. Ennek érdekében a programokat fórumok zárják. Így volt ez Sopronban is, ahol sajtótájékoztatón összegezték az országjárás eddigi tapasztalatait.
Dr. Osztie Zoltán, a KÉSZ elnöke, valamint dr. Kránitz Mihály, a KKA elnöke kifejtették, az országjáró körúton arra keresik a választ, hogy mik a teendők a demokratikus civil társadalom erősítése érdekében, hogyan játszhatnának az eddigieknél is fontosabb (kulcs)szerepet a helyi közösségek szervezésében a keresztény felelősséggel élő polgárok. A tájékoztatón jelen volt dr. Tőkéczki László történész, egyetemi tanár, aki szakértőként vett részt a soproni rendezvényeken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csontváry és az árvíz

A Szegedet elpusztító 1879-es árvíz idején egyetemi hallgatókból álló mentőalakulat élén érkezett a… Tovább olvasom