Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Ötvennel több rendőr a szezonra

Az újonnan végzett ötven egyenruhás közrendvédelmi rendőr szolgálatba állításával és a bűnügyi állomány átszervezett szolgálati rendszerével még biztonságosabbá és zavartalanabbá kívánja tenni az idegenforgalmi szezont a megye rendőri vezetése.
A megyében félszáz, frissen végzett egyenruhás közrendvédelmi tiszthhelyettes érkezik.
A közbiztonság terén elért eredmények fenntartása és javítása érdekében – az érintett idegenforgalmi cégek, szervezetek, valamint a közlekedésben érintett intézmények képviselőinek – szervezett konferenciát a Győri Rendőrkapitányság. A tegnapi tanácskozás szünetében sajtótájékoztatón tehettük fel kérdéseinket.
– Írásos megállapodás nincs a főkapitányság és a szállodák, vendéglátóhelyek között – kezdte a Kisalföld kérdésére adott válaszát dr. Szabadfi Árpád dandártábornok –, azonban többször fogtunk már el bűncselekményt elkövetőt a vendéglátóhelyről érkezett bejelentés alapján.

– De a vendéglátóhelyek érdeke is, hogy jelezzenek a rendőrségnek az intézkedésre okot adó jelenségekről – válaszolta lapunknak dr. Szabadfi Árpád rendőrfőkapitány.

– Élő a kapcsolat a város panziói és szállodái, valamint a kapitányság között, amit minden szezon kezdetén felfrissítünk – mondta dr. Holló Sándor alezredes, kapitányságvezető. – Ha gyanús személy érkezik, a vendéglátók kérhetik segítségünket, s mi ellenőrizzük őket. Sok esetben a bűncselekmények elkövetését, a békés turisták áldozattá válását előzzük meg.

A tájékoztatón elmondták a „rend" képviselői, hogy a győri kapitányság felkészült az idegenforgalomra. Amellett, hogy a gépkocsival nehezen elérhető helyeken kerékpáros és motoros járőrök teljesítenek majd szolgálatot, a megyébe érkező 50 új rendőrből 37 a megyeszékhelyen veszi fel majd a munkát.

Szabadfi tábornok elmondta, hogy a frissen végzett, egyenruhás közrendvédelmi tiszthelyettesek szolgálatba állítása mellett a bűnügyi állomány teljes szolgálati rendszere is megváltozik, jobban alkalmazkodik a turizmus igényeihez. A nagyobb létszámmal és rendszerrel lehetőség nyílik a város környékén érintett területek gyakoribb, alaposabb ellenőrzésére is.

– Nagyon fontos, hogy a konferencián olyan vélemények és javaslatok is elhangzottak, amikre a rendőrség nem gondolt. Mától a győri, belvárosi rendőrirodán nyelveket beszélő bűnügyi kollégák teljesítenek szolgálatot, ezzel is gyorsabban tudunk a sértett külföldiek segítségére lenni – tudtuk meg Holló alezredestől.

Tavaly Győrben 26 külföldi ellen követtek el bűncselekményt, s 6 külföldi „esett" bűnbe. Ezért tartja fontosnak a rendőri vezetés a burgenlandi és a csallóközi kapcsolatokat. A határnyitás a bűnözői kapcsolatoknak is kedvez, akik már könnyebben használják egymás orgazdahálózatát. Ezért a határőrséggel való együttműködésnek is jelentős szerep jut.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonöt éves színházi jubileum

Mézes Violettát szavazta meg a Győri Nemzeti Színház társulata a legjobb győri színésznőnek, míg… Tovább olvasom