Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Ötventonnás borulás az építkezésen

A Dunapart Rezidencia építési munkálatai az árvíz miatt sem álltak meg. A nagy alapozást megelőző földmunkákat egyelőre szüneteltetik, ám az épület többi részén van mit tenni bőven. A bontással sem készült el még a nagy betonharapó. Ennek egyik oka, hogy az óriási gép lánctalpa alatt szinte felrobbant a betontörmelék, és a gép felborult.
A dinoszauruszok méreteit meghazudtoló hatalmas szerkezet, a betonharapó a Dunapart Rezidencia fontos előmunkálatait végzi. A szétharapott betont maga alá gyűrve halad egyre feljebb, mint arról az építkezés felé sétálók is meggyőződhetnek.
A napokban az egyik ilyen betonkupac valósággal felrobbant, szétporlott a roppant súly alatt. A gép a csaknem harminc méter magasra kinyújtott karjával megbillent és eldőlt. A mellette álló ugyancsak jókora rakodó fogta fel zuhanását. A különleges biztonsági intézkedéseknek köszönhetően személyi sérülés nem történt. Az már nagyobb probléma volt, miként állítsák talpra a hihetetlen tömegű gépet. Mint dr. Jakab Tamás, a beruházó cég képviselője elmondta, egy Budapestről „elhívott” 200 tonnás emelőre és egy 50 tonnás mozgó darura volt szükség a művelethez, amely olyan látványos volt, hogy turisták és amatőr fotósok sokasága kísérte figyelemmel.
Az árvíz miatt az építkezés nem állt le, mondta el még kérdésünkre válaszolva a cég képviselője. Mint kifejtette, az alapozási munkagödörben nem volt víz, de a munkálatokkal megbízott Éduvíz Kft. leállt a további ásással, nehogy meggyengítse a töltést. A víz levonulása után óriási betonalapok kerülnek a gödörbe, és ezzel a Győrt védő töltés még erősebb, biztonságosabb lesz. A Dunapart Rezidenciánál egyébként egy apró nyúlgát építésére volt szükség az árhullám indulásakor, ez a hiányzó védfalat pótolta ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyhét a telepen

Kanyargós út vezet a telepre. Az út szélén nincs virág, mi több, hihetné az ember, hogy az a… Tovább olvasom