Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

OVB: kampánycsendet sértettek a telefonhívások

Este 7-ig összesen 21 esetben állapított meg kampánycsendsértést az Országos Választási Bizottság (OVB).
A 14 fős testület minden ügyben egyhangú döntést hozott. A 21 beadvány az automatikus telefonhívásokat kifogásolta, amelyekben különböző pártok nevében buzdították szavazásra az embereket. Az OVB a későbbiekben dönt arról, hogy tesz-e büntetőfeljelentést az ügyben. Az OVB elnöke az ülésen hangsúlyozta: a testületnek akkor is meg kell állapítania a jogsértést, ha nem lehet tudni, honnan érkezett a hívás. Az OVB elnökhelyettese elmondta: tisztázni kell a telefonhívások megrendelésének jogi szabályozását is. Kérdés ugyanis, hogy az adott szolgáltató megismerheti-e az üzenet tartalmát. Ha igen, elképzelhető, hogy az érintett társaságot is felelősségre kell vonni - hangzott el.

Olvasóink írták

  • 2. web 2009. június 07. 21:03
    „Ja igen, T-mobil a telefonom.”
  • 1. web 2009. június 07. 21:01
    „"Akampánycsend megsértésének minősül az olyan magatartás, amikor jelöltek, jelölő szervezetek vagy mások szervezetten - a kampánycsend időszaka alatt - a választópolgárok részére azok külön kérése vagy előzetes felhatalmazása nélkül a választáson történő részvételre, egyes jelöltek vagy jelölő szervezetek támogatására buzdító SMS-t, e-mailt vagy automatizált hívásmódú üzeneteket küldenek".
    Délelőtt 9.31-kor csörgött a telefonom és arra buzdítottak,hogy szavazzak orbánviktorra.A szavazó helyen szóvá tettem,azt válaszolták nem az ő dolguk,hogy ezt minek lehet nevezni, kampánycsend megsértése-e vagy sem. Rendesek, hát nem?........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A baloldali pártok veszítenek befolyásukból

Európa-szerte veszítenek befolyásukból a baloldali pártok - írta hétvégi számában a The Wall Street… Tovább olvasom