Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Oviapu (Daddy Day Care)

Mit kezdjenek munka nélkül maradt marketingmenedzserek nagyon kiskorú gyermekeikkel, avagy Beverly Hills-i óvóbácsi egy. Eddie Murphy és a négyéves terroristák.
rendező:
Steve Carr
forgatókönyvíró: Geoff Rodkey
operatőr: Steven B. Poster
jelmeztervező: Ruth E. Carter
zene: David Newman
producer: Wyck Godfrey
látványtervező: Garreth Stover
vágó: Christopher Greenbury

szereplő(k):
Eddie Murphy (Charlie Hinton)
Leila Arcieri (Kelly)
Parker McKenna Posey (Georgia)
Makenzie Vega (Bridget)
Sloane Momsen (Beth-Anne)
Anjelica Huston (Mrs. Harridan)

A film sztorija

Charlie-t (Eddie Murphy) és Philt (Jeff Garlin) olyannyira lefoglalja a marketinggel kapcsolatos munkája, hogy kimaradnak az apasággal járó minden örömből. Gyermekeik segítségével azonban hamarosan gyorstalpaló kurzuson kell elsajátítaniuk a kimaradt ismereteket.
Miután a növényi magok népszerűsítésére tervezett reklámkampányuk kudarcba fulladt, Charlie és Phil kénytelen a munkanélküliséggel szembesülni. Mindez azt jelenti, hogy csemetéiknek is le kell mondaniuk a szigorú Miss Gwyneth Harridan (Anjelica Huston) által vezetett exkluzív intézmény, a Chapman Akadémia méregdrága nappali felügyeletéről.

A napjait munkakereséssel leplezett céltalan őgyelgéssel, fia, a négyéves Ben (Khamani Griffin) társaságában eltöltő Charlie-nak azonban támad egy ötlete. Ha Phillel el tudják látni két gyerek felügyeletét, miért ne lennének képesek akár 10 másik rosszcsontra is vigyázni?
Ez azonban keményebb dió, mint gondolták. Minden gyerek más és más, mindannyian komoly feladatot adnak számukra: egyikük cukorbetegségben szenved, a másik szuperhősnek képzeli magát, egy harmadik pedig tör-zúz mindent, ami az útjába kerül. Charlie és Phil pedig rájönnek, hogy a gyerekek átvették az irányítást...

A két férfiú azonban nem adja fel és új vállalkozásuk, az Oviapu hamarosan olyan sikert arat, hogy a Chapman elől is kezdi elhalászni az ügyfeleket. Amikor a srácok létszáma ugrásszerűen megnő, csatasorba állítják Marvint (Steve Zahn), az új óvóbácsit, aki remekül ért az apróságok nyelvén - talán, mert maga sem több egy nagyra nőtt óvodásnál. Együtt tanítják olvasni, játszani, együtt élni és szórakozni a srácokat, miközben Charlie és Phil szép lassan megtanulják maguk is értékelni az apaság előnyeit. Az Oviapu szolgálat sikerét azonban nem mindenki nézi jó szemmel, így a fiúk nemsokára szembekerülnek Gwyneth Harridannel, mindannyiunk leganyaszomorítóbb közös anyjával. www.port.hu

Kritikák

Port.hu


"Eddie Murphy, miután a Dr. Doolittle-vel elhasználta a biztos jegybevételi mutatók egyik alappillérét, a különböző állatok szerepeltetését, nyilván a film produceri gárdájának teljes egyetértésével e filmjében a voksát a másik tutibiztos fogásra, a gyerekfőszereplő alkalmazására tette. Nem is egyre, hanem rögtön tizennégyre. Mit tehet a kritikus, látván a filmvásznon a nagy rakás hatalmasan csillogó szemű apróságot, akik olyan természetességgel csetlenek-botlanak, mintha egész eddigi négy évüket kamerák előtt élték volna? Fanyaloghatna kidolgozatlan történetvezetésen, meg más ez esetben lényegtelen szakmai dolgokon, ám nem teszi, hiszen jól szórakozott. Mint ahogy jól szórakozik akkor is, amikor a nagy nyári melegben egy árnyas játszótéren megpihenve figyeli az ott játszó csemetéket, elábrándozva azon, ha neki is lenne kisgyermeke, biztosan úgy járna, mint ebben a filmben az Eddie Murphy."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film magyar nyelvű honlapja
AllMovie.com
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy csecsemő útja Koszovóba

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom