Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Óvodai csoport az Éltes-iskolában

Középsúlyos értelmi és halmozottan fogyatékos gyerekek számára indít óvodai csoportot a mosonmagyaróvári Éltes-iskola a következő tanévtől.
A Mosonmagyaróváron és környékén élő enyhén és középsúlyosan értelmi fogyatékos általános iskolai tanulók oktatását az Éltes-iskola teljes körűen ellátja. A sajátos nevelési igényű óvodások szakszerű, a törvényi előírásoknak megfelelő ellátása azonban már több éve gondot jelent a városban.
Az Éltes-iskola egységes gyógypedagógiai módszertani intézménnyé válásával már megindult a folyamat a probléma megoldására. Az iskola az idei tanévtől elkezdhette – egyelőre az anyagi és személyi feltételekből adódóan még csak két óvodában – az úgynevezett „utazó gyógypedagógus” foglalkoztatásával az integráltan nevelhető enyhébb fokban fogyatékos kisgyermekek gondozását. A középsúlyos értelmi vagy halmozottan fogyatékos kisgyermekek helyzete azonban még mindig megoldatlan. Pk állapotukból adódóan nem nevelhetők integráltan, normál óvodai csoportban.
Az óvodákkal való egyeztetéseket követően, az önkormányzat oktatási bizottsága egyetértésével született javaslatot a képviselő-testület legutóbbi ülésén fogadta el. Eszerint az Éltes-iskola a következő tanévtől óvodai csoportot indíthat középsúlyos értelmi és halmozottan fogyatékos 3–6 éves gyermekek ellátására. Az Éltes-iskola meg tudja oldani jelenlegi létszámú gyógypedagógus óvónői alkalmazottaival és csoportösszevonással bővítés nélkül is felvételüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó ára lehet a fokhagymának

Félő, hogy idén sem lesz megfelelő piaci ára a fokhagymának, pedig a körülmények hosszú évek óta… Tovább olvasom