Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Óvónők nyári egyeteme

„ Az óvónők többé-kevésbé hozzátartoznak a családokhoz. A felzaklatott, folyton rohanó szülők mellett amolyan védőbástya lehet az óvónő személyisége, megnyugtató mosolya a kisgyermekeknek” – hangzott el a 23. Óvodapedagógiai Nyári Egyetem összegzésén.
– Az anyagiak helyett sokkal inkább a megszállottság, a kisgyermekek feltétel nélküli szeretete, az anyaság újbóli átélése tartja meg a kollégákat a pályán – szögezte le a Kisalföld érdeklődésére Fábián Katalin, a Magyar Óvodapedagógiai Egyesület elnöke. – A tanácskozás résztvevői több pszichológiai témájú előadást hallottak – ami a feltöltődés, a képzés része. Egy kiegyensúlyozott óvónő mellett ugyanis szinte bizonyos, hogy kiegyensúlyozott gyermekek nőnek fel.
A szakmai egyesület tagjainak egységes véleménye szerint egyre több a szorongó, magatartás-problémás kisgyermek, amelynek hátterében szinte minden esetben frusztráltság, széteső vagy éppen csonka család áll. Ezeknek a kicsiknek szinte utolsó mentsváruk lehet a nyugodt légkörű óvoda, a szelíd hangú óvó néni. Amit a szülők esetleg szívesen takargatnának, a gyerek egy báb- vagy dramatikus játék kapcsán őszintén elárul környezetéről, a maga kis problémájáról. A nyári egyetem egyik szekcióülésének témájaként ezért is választották az érzelmekben és kapcsolatokban gazdagodó kommunikációt és a bábjáték felhasználását az óvodai életben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Horváth Balázs egykori belügyminiszter

Elhunyt Horváth Balázs, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség képviselője - közölte a politikus… Tovább olvasom