Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Őzeket és nyulakat mentenek a vadászok Tökölön

Több mint 150, a dunai ár elől menekülő, az ártérben rekedt őzet és nyulat próbálnak biztonságos helyre vinni a tököli vadászok – közölte a társaság hivatásos vadásza.
Pesuth Antal elmondta: a tököli gazdák vadásztársaságának körülbelül 25 tagja éjjel-nappal az árterület magasabb, száraz pontjain rekedt őzek és nyulak begyűjtésén és kimentésén fáradozik, de egyre nehezebb a dolguk. Úgy kell egy-egy állat közelébe férkőzniük, hogy a többit ne ijesszék meg. A mentést a terjeszkedő ár mellett nehezíti, hogy az esetleg kifelé úszó állatok a gáton nézelődő, fényképező katasztrófaturistáktól, valamint a Duna fölött köröző sárkányrepülőktől megriadva visszafordulnak - tette hozzá.

Hiába hívtak rendőri segítséget a bámészkodók távoltartásához, ha a hosszú védvonal egy-egy szakaszáról el is mennek az emberek, később visszatérnek, miközben a másik szakaszon újabb kíváncsiskodók jelennek meg. "Ide-oda futkosunk, a helyzet már-már kezelhetetlen" - jegyezte meg a mezőőrként is dolgozó vadász.

A mentés során elpusztult állatokat is találtak – a 2 hetes, gyenge gidák különösen esendőek -, de 12 őzet és 16-17 nyulat már biztonságba helyeztek. A veszélybe került állatok értéke több millió forint, de nem a pénz áll a társaság mentőakciójának hátterében - hangsúlyozta Pesuth Antal.

Olvasóink írták

  • 1. Hmmm... 2010. június 08. 09:19
    „Koszonet a munkajukert!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rálőttek egy csepeli óvodára

Feltehetően légfegyverrel lőttek rá egy csepeli óvodára hétfőn - közölte a BRFK sajtóügyeletese az… Tovább olvasom