Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Özönvíz

A francia rajzfilm arra keresi a választ, hogy hogyan úszható meg az özönvíz egy traktor, egy malom, egy esernyő és egy állatkert segítségével. Jacques-Rémy Girerd bájos és szeretettel teli mesét készített, kerekded, egyszerű rajzfigurákkal.
rendező: Jacques Rémy Girerd

forgatókönyvíró: Jacques Rémy Girerd, Antoine Lanciaux, Iouri Tcherenkov
operatőr: Benoît Razy
dalszöveg szerző: Jacques Rémy Girerd
zene: Serge Besset
producer: Patrick Eveno, Jacques Rémy Girerd
vágó: Hervé Guichard

szereplő(k):
Romain Bouteille (a farkas hangja)
Michel Galabru (az elefánt hangja)
Annie Girardot (az elefánt hangja)
Coline Girerd (Lili hangja)
Manuela Gourary (Madame Lamotte hangja)
Anouk Grinberg (a teknős hangja)
Kevin Hervé (Tom hangja)
Jacques Higelin (az oroszlán hangja)
Pierre-François Martin-Laval (a zsiráf hangja)
Laurentine Milebo (Juliette hangja)
Michel Piccoli (Ferdinand hangja)
Jacques Ramade (a malacok hangja)
Luis Rego (René Lamotte hangja)

A film sztorija

Ha az embernek mondjuk van egy tengerész nagyapja, egy hatalmas dombtetőn lakik, aminek a tetején áll egy háromszintes malom, na és véletlenül a közelben épp akad egy baromfiudvar s egy állatkert is, nos akkor majdnem minden esélye megvan arra, hogy Noé módjára megússzon egy hirtelen jött tetemes méretű özönvizet. Legalábbis ez a francia rajzfilm ezt a haditervet sugallja egy ilyen fajta vész épkézláb áthidalására. Megtudhatjuk belőle többek között azt is, hogy egyes elefántok allergiásak a teknősbékára, a farkasok meg a krumplira. Hogy sosem árt elég korán odafigyelni a békák kórusának időjóslataira, s hogy a világ végének is vége van egyszer, még ha ez kezdetben nem úgy tűnik is.

Jacques-Rémy Girerd bájos és szeretettel teli animációs mesét készített, kerekded, egyszerű rajzolatú szereplőkkel, átmenetileg megszelídíthető vadállatokkal és egy rettenthetetlen apafigurával. Története alkalmas arra, amire a legtöbb mese, hogy általuk a gyerekek - főként a főhősökhöz hasonló korú, kb. öt-hat-nyolc éves formák - átéljék félelmeiket a pusztulástól vagy szüleik elvesztésétől, s így baj esetén könnyebben áteshessenek a bátorságpróbán. A filmet a Berlini Filmfesztivál zsűrije Üvegmedve-díjjal jutalmazta. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - íj -

"Ha az embernek mondjuk van egy tengerész nagyapja, egy hatalmas
dombtetőn lakik, aminek a tetején áll egy háromszintes malom, na és véletlenül a közelben épp akad egy baromfiudvar s egy állatkert is, nos akkor majdnem minden esélye megvan arra, hogy Noé módjára megússzon egy hirtelen jött tetemes méretű özönvizet. Legalábbis ez a francia rajzfilm ezt a haditervet sugallja egy ilyen fajta vész épkézláb áthidalására. Megtudhatjuk belőle többek között azt is, hogy egyes elefántok allergiásak a teknősbékára, a farkasok meg a krumplira. Hogy sosem árt elég korán odafigyelni a békák kórusának időjóslataira, s hogy a világ végének is vége van egyszer, még ha ez kezdetben nem úgy tűnik is.

Jacques-Rémy Girerd bájos és szeretettel teli animációs mesét készített, kerekded, egyszerű rajzolatú szereplőkkel, átmenetileg megszelídíthető vadállatokkal és egy rettenthetetlen apafigurával."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beckham legatyásodott

Az extrém cuccairól (is) híres David Beckhamet választották a legrosszabbul öltözött futballistának.… Tovább olvasom