Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Pálinkafőző Nagycenken

Bognár Tamás vállalkozó gróf Széchenyi Mihály tanácsára pálinkafőzőt rendezett be Nagycenken. Az engedélyezési eljárás hamarosan befejeződik.
A soproni történelmi borvidékre és a környék gyümölcsöseire alapozva pálinkafőző üzem kezdi meg hamarosan működését Nagycenken. A cég tulajdonosa, Bognár Tamás okleveles közgazdász elmondta: két és fél éve találkozott gróf Széchenyi Mihállyal, s az arisztokrata üzletember vetette fel a pálinkafőző üzem gondolatát. A megvalósítást hosszas elemző munka előzte meg.
– A közelben nincs komoly kapacitással rendelkező pálinkafőző, pedig a soproni szőlős- és borosgazdák, illetve a környék gyümölcsösei ezt indokolnák. Ennek az űrnek a kitöltésére tett javaslatot Széchenyi Mihály, aki tanácsadóként ma is a vállalkozás mellett áll – nyilatkozta lapunknak Bognár Tamás. – Magyar–osztrák vállalatot alapítottunk, s a legkorszerűbb – ezer-, illetve százliteres üsttel és teljes automatikával rendelkező – német pálinkafőző berendezést szereztük be. A téesztől bérelt üzemrész átalakítása, valamint a technológia és annak beépítése több tízmillió forintba került. Ugyanakkor az előkészületek folyamán bebizonyosodott, lenne igény a bérfőzésre, így derűlátóak vagyunk a jövőt illetően: sokan hoznák hozzánk a cefrét és más alapanyagot, hogy pálinkát főzessenek. A későbbiekben, a tapasztalatok birtokában a kereskedelmi hálózatokkal is felvesszük a kapcsolatot, s idegenforgalmi látványosságként is szeretnénk szolgálni a térség turizmusát.
A pálinkafőző üzem engedélyeztetési folyamata a befejezéséhez közeledik: valószínű, hogy a létesítmény még ebben a hónapban megnyithatja kapuit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 05.12.

Tovább olvasom