Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Pálinkás József marad az MTA elnöke

A Magyar Tudományos Akadémia idei májusi közgyűlésen vélhetően mindössze egyetlen névjegytáblát kell lecserélni, mivel a tavaly ősszel kezdődött jelölési folyamat azzal az eredménnyel zárult, hogy a jelenlegi vezetők nem kapnak kihívót, így újabb három évre Pálinkás József lesz az MTA elnöke és Németh Tamás a főtitkár - adta közre információját csütörtöki számában a Népszabadság.
Az újra nem választható Kroó Norbert alelnöki székére a pillanatnyi állás szerint három jelölt pályázik.

Pálinkás József elnöki ciklusának utolsó időszaka az intézetigazgatói kinevezések, illetve a filozófus pályázatok nyomán kipattant sajtótámadások miatt meglehetősen viharosra sikeredett. Pálinkás József szerint a magyar pályázati rendszer zűrzavara miatt adódhatnak további kisebb-nagyobb szabálytalanságok. Az MTA belső ellenőrzése szerint a kutatóhálózat ebből a szempontból nyugodt, tiszta sziget. Az MTA Filozófiai Kutatóintézetében talált szabálytalanság is messze eltörpül más intézmények hasonló ügyeihez.

A lap kérdésére, hogy miért nem állt ki jobban az akadémikusokat ért támadások idején tagtársai mellett, Pálinkás József azt mondta: az MTA elnöke nem az akadémiai szakszervezet vezetője. Akkor lépett – tette hozzá –, amikor a sajtó túl messzire ment. Hozzátette, hogy nem feladata az igazságtevés.

Olvasóink írták

  • 2. szilléri 2011. február 17. 19:30
    „Mégsem egy Glatcz Ferenc vagy Ormos Mária. TGM-ről nem is beszélve, esetleg Heller Ági néni ??????????”
  • 1. rozator 2011. február 17. 17:40
    „Meglepett volna, ha nem ő lenne!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz és MSZP javaslat a választási rendszer megváltoztatására

Egyenlőre csak a Fidesz és az MSZP nyújtott be javaslatot a választási rendszer megváltoztatására,… Tovább olvasom