Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 12°C Még több cikk.

Pályaválasztás iskolai segítséggel

Ezekben a napokban döntenek az általános iskolák nyolcadikosai továbbtanulási szándékaikról. A 366 mosonmagyaróvári végzősnek a jelentkezési lapokat február 16-ig kell kitöltenie. Ezt megelőzte a központi matematika és magyar felvételi, amelyet szombaton írtak meg.
Mosonmagyaróvár nyolcadikosai legtöbben konkrét elképzelésekkel rendelkeznek jövőjükkel kapcsolatban. Márkusné Hardi Gabriella, a Fekete-iskola pályaválasztási tanácsadója elmondta: „Diákjaink komoly előkészítő munka és alapos átgondolás után hoztak reális döntést, ami a német tagozatos osztálynál azt jelenti, hogy többségük nyelvi területen szeretne ezután is tanulni. Véleményem szerint nagy eséllyel indulnak, hogy felvételt nyerjenek, mivel kevés a tovább tanulni vágyó gyerek.” Így például Márkus Natália és Arnhoffer Balázs is első helyen a Kossuth-iskola angol nyelvi előkészítő osztályát jelöli meg.
A Bolyai János Általános Iskola nyolcadikos diákjai nagyon határozottak. „Mindenképpen a győri Bercsényi Miklós-középiskola belügyi rendészeti tagozatára szeretnék felvételt nyerni, mivel felnőttként rendőri pályára készülök” – nyilatkozta Béli Martina. Kelemen Ádám műszaki vagy gépészeti szakterületre készül, első helyre a győri Lukács Sándor Szakképző Iskolát írja be. Kurucz Rebeka pedig a művészetek, elsősorban a színjátszás iránt érdeklődik, ezért a Forrás Waldorf Általános Iskola és Gimnázium tanulója szeretne lenni a jövőben. „Mivel kitűnő a bizonyítványom, a következő évtől a Révai Miklós Gimnáziumban folytatnám legszívesebben tanulmányaimat” – mondta el Fazekas Csilla.
A Haller-iskola nevelési munkaközösség-vezetője, Tóthné Lengyel Veronika a Kisalföld kérdésére, miszerint hogyan tud segíteni a diákok pályaválasztásában, közölte: „A diákokat érdeklő iskoláról beszerzünk minden információt, ezenkívül tájékoztatjuk őket a nyílt napokról és megtekintjük a pályaválasztási kiállítást.” Kitley Tiborné igazgatóhelyettes segít elsősorban a tanulók önismeretének erősítésében, hogy fel tudják mérni adottságaikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érvek sora szól a jánossomorjai iskola mellett

Az újrónafői önkormányzat nem tudja tovább működtetni a település általános iskoláját, ezért… Tovább olvasom