Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Pályaválasztási Kiállítás 2006

A megyei munkaügyi központ évek óta kiemelt figyelmet fordít a pályakezdő fiatalok helyzetére.
Idén hetedik alkalommal teremt lehetőséget a szakmákkal való közvetlen találkozásra a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára a megyei munkaügyi központ. A rendezvény kiemelt támogatója a hagyományoknak megfelelően kamaránk.

A munkanélküliségi ráta tekintetében megyénk továbbra is megőrizte a munkanélküliséggel legkevésbé sújtott vidéki megyék közötti kiemelt helyezését. A jelenlegi adatok azt mutatják, hogy a pályakezdő munkanélküli fiatalok száma csökkent. Az 1 évvel korábbiakhoz (júliusi adatok) képest megyénkben 301-el kevesebben, a győri kirendeltség illetékességi körzetében 130-al kevesebben regisztráltatták magukat. Iskolai végzettségük szerint magas a gimnáziumi érettségivel rendelkező, szakmát nem szerző pályakezdő fiatalok aránya.

A megyei munkaügyi központ évek óta kiemelt figyelmet fordít a pályakezdő fiatalok helyzetére. A pályakezdők munkanélküliségének megelőzése érdekében már a pályaválasztás időszakában segítséget nyújt a fiataloknak, szüleiknek és a pedagógusoknak. A pályaválasztási kiállítás jó alkalom arra, hogy egy helyszínen, egy időben megtekinthető legyen a területen működő szakképző iskolák teljes vertikuma.
A piaci igényeknek megfelelő szakképzéssel az a cél, hogy a fiatalok iskolájuk befejeztével ne azért kerüljenek munkanélküli státuszba, mert nincs munkaerő-kereslet a szakmájukban.

A munkaügyi központ Eures-standjánál az Európai Unió nyújtotta lehetőségek megismerésére lesz alkalom. A Pályaválasztási Kiállítás egy folyamat része, a szakemberek osztályfőnöki órákon is segítik a fiatalokat a megfontolt pályaválasztás érdekében. Emellett a tanácstalanoknak, bizonytalanoknak ajánlott a Foglalkozási Információs Tanácsadó Szolgálat, melynek elérhetősége: 9024 Győr, Bartók Béla út 2., fitgyor@lab.hu.

A szakképzés és a munkaerő-piaci igények összhangját erősítendően a munkaügyi központ várja azoknak a munkáltatóknak a csatlakozását a rendezvényhez, akik szívesen bemutatják azokat a szakmákat, amelyekre munkaerőigényük van, lehet a következő években. A 2006-os kiállítás tervezett időpontja: október 12. – Győr, október 27. – Sopron.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most pedig jöhet a fülesleves

Bálokat, elegáns vacsorákat szoktak tartani a vásárhelyi Fekete Sasban, amely a legtöbb vendég… Tovább olvasom