Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Pályázat tudáscentrumra

Szeptember elsejétől emelkedik az önkormányzati intézményekben fizetendő étkezési térítési díj, a távhő, valamint a települési folyékony hulladék elszállításának díja. Erről is tárgyaltak a csornai városatyák.

A képviselő-testület rendkívüli ülésén kötelezte a fenntartásában működő Csornai Középiskola, Kollégium, Alapfokú Művészetoktatási és Általános Iskola, Óvoda, a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, valamint a Kossuth Lajos Szakiskola igazgatóit, hogy a 2006/2007. tanévre vonatkozó tantárgyfelosztásba pedagógusonként heti két órát építsenek be egyéni, szabadidős és tanórán kívüli foglalkozásokra a jogszabályban meghatározottak figyelembevételével.
Az áfa mértéke holnaptól az eddigi 15-ről 20 százalékra növekszik. Ennek megfelelően emelkedik az önkormányzati intézményekben fizetendő étkezési térítési díj, a távhő, valamint a folyékony hulladék elszállításának díja.
A képviselő-testület kinyilvánította, hogy a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás a „Tudáscentrum kialakítása a Fertő–Hanság Turisztikai Régióban” megnevezésű pályázatában foglalt célokkal egyetért. A projekt megvalósításához 83 millió 677 ezer 550 forint szükséges. A 10 millió 869 ezer 100 forint önrészt hitelből fedezik, ehhez az önkormányzat kezességet vállal. A tudáscentrumnak a Városi Művelődési Központ ad otthont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szavak titkos élete

Elszigetelt pont az óceán közepén. Olajfúrótorony, ahol csak férfiak dolgoznak, és ahol baleset… Tovább olvasom