Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Pályáznak a Petőfi felújítására

Címzett támogatást igényel Sopron önkormányzata a Petőfi-iskola teljes körű rekonstrukciójára. Sikeres pályázat esetén tornatermet, aulát kap az épület, beépítik a tetőteret és a tevékenységi köre is bővül majd. A beruházás tizenöt százalékos önrésze több mint 103 millió forint.
Az önkormányzat pályázatot nyújt be a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény teljes felújítására és fejlesztésére, erről is döntött a márciusi közgyűlés. A beruházás összköltsége várhatóan 250 millió forint feletti, a város önrésze tizenöt százalékos. – Most megvalósíthatósági terv készül, melyet április 25-ig kell beadni – mondta el Sipos Ferenc, az intézmény igazgatója. – Az épület rossz állapotú, korszerűtlen, a mai kor követelményeinek nehezen felel meg. Elengedhetetlenné vált a rekonstrukció, a tanteremszám növelése és a tornaterem kialakítása. Sikeres pályázat esetén az immár százéves épület teljesen megújulhat. A tetőtér-beépítés során hat új terem kaphat helyet, amelyeket nyelv- és művészetoktatás céljára használnánk. A jelenleg hiányzó közösségi helyiség és a tornaterem is megépülhetne, korszerűbb lehetne a csatorna- és fűtési rendszer. Természetesen nem csak az épület bővülne, de ezzel párhuzamosan a művészet-, azaz a táncoktatási tevékenység is.
A közgyűlési döntés értelmében a város beadja a pályázatot a rekonstrukcióra, a szükséges önrészt, körülbelül 103 millió forintot pedig a költségvetésből különíti majd el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítene a gátakon szükség esetén?

Tovább olvasom