Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Pályáztak a nyaraltatásra

A beledi Egyesített Szociális központ százötven környékbeli gyermek nyári táborozását szervezte meg idén. A programra több mint félmillió forintot fordítottak, melynek egyharmadát pályázatból teremtették elő.
– A beledi családsegítők tizenhat tagtelepülés gyermekeinek szerveztek idén nyáron is programokat – mondta Odoricsné Buthi Krisztina, az Egyesített Szociális Központ vezetője. Az intézményvezető hangsúlyozta, a hasonló programok szervezése immár hagyománnyá vált a családsegítők és a gyermekek számára is, hiszen már harmadszor viszik őket különböző táborokba.
Az idei nyári programokra hatszázezer forintot különítettek el, ebből kétszázötvenezret pályázaton nyertek. Különböző turnusokban megnézték többek közt a Fertő–Hanság Nemzeti Park, Kőszeg és Zalaegerszeg nevezetességeit is. A környék hátrányos helyzetű gyermekei részére egy dunakanyarbéli tábort szerveztek, majd a nyári programok sorát egy vásárosfalui rendezvénnyel zárták a minap, ahol az összes, a programokon részt vett gyermeket megvendégeltek. A zárótábor lebonyolításában nagy segítséget kaptak a környékbeli önkormányzatoktól.
– Minden évben többszörös túljelentkezés van a programokra, nagyon nehéz akár egy gyermeket is visszautasítani, de anyagi helyzetünk korlátozott – mondta Odoricsné Buthi Krisztina, hozzátéve: jövőre ismét igyekeznek vonzó programokat kínálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sümeg

1 (1) Kapuvár 1 (1)

Sümeg, 200 néző. V.: Gyarmati. Tovább olvasom