Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Pán-Kelta Fesztivál Pesten, Pécsett és Veszprémben

Mítosz, legenda, zene, tánc és fekete sör - harmadik alkalommal rendezik meg idén a Pán-Kelta Fesztivál.
Aki június 26-a és 28-a között a budapesti Merlin Színházba, 29-én Pécsre vagy 30-án Veszprémbe látogat, a mai Írország és a kelta népek kultúra mítoszaival, hagyományaival, legendáival, zenéjével és természetesen táncával ismerkedhet meg, testközelből. De alkalom adódik a híres ír fekete sörrel való találkozásra is.

Az Írországban és a kelták őshazájában a Bretagne-félszigeten minden évben megtartott Pán-Kelta fesztiválok nyomán rendezik meg Közép-Európában egyedülálló módon Budapesten a legkiválóbb ír, walesi, skót művészeket bemutató Pán-Kelta Fesztivált. A Magyar-Ír Baráti Szövetségnek (HIFA) a tavalyi és tavalyelőtti nagy sikerű fesztivált követően idén újra több világhírű zenészt, énekest, táncost, irodalmárt, költőt felvonultató rendezvényt sikerült összehozni. Ez alkalommal olyan világszerte ismert művészeket sikerült Magyarországra csábítani, mint a Spiro együttes Bristolból és Martin Doyle furulyaművész Írországból. A fesztivál programját a Magyarországon is ismert, ír népzenét játszó együttesek koncertje teszi teljessé.

A zenei programok mellett az irodalmi rendezvények kapják a legtöbb figyelmet. A British Council támogatásával skót, walesi és észak-ír költők jutnak el Magyarországra, akik minden nap felolvasóestet tartanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aszály után, aratás előtt

A régióban a hét végén munkába állhatnak a kombájnosok. Az Alföldön már hétfőn megkezdődött a gabona… Tovább olvasom