Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Panasz a csornai televízió műsorára

Rendkívül ülést tartott a csornai képviselő-testület. Módosították az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló rendeletet és tárgyalták a konyha üzemeltetésére kiírt közbeszerzést. A testület eredménytelennek nyilvánította az eljárást. Tévéügyben viszont vita támadt.
Szó volt a tanácskozáson a helyi televízónak a november 13-i ülésről közölt tudósításról is. Turi György polgármester előterjesztésében leírja: „Az ülésen történtek erősen megvágva kerültek a nyilvánosság elé, s ezzel torzult is a valós tartalom. (...) A képviselő-testület ülésének közvetítése, illetve a december 3-i délutáni ismétlése nem volt tényszerű, egyoldalúan tájékoztatott, ezért a szolgáltató súlyosan megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét”.
A testület végül olyan határozatot fogadott el, miszerint elvárják, hogy üléseinek televíziós közvetítése a törvény szerint tényszerű, tárgyilagos és kiegyensúlyozott legyen. A polgármestert felhatalmazta a plénum, hogy ha a jövőben ezen követelmények megsértését tapasztalja, kifogással forduljon a műsorszolgáltatóhoz, illetve ennek eredménytelensége után panaszt nyújtson be az Országos Rádió- és Televíziótestület panaszbizottságához. A történet érdekessége, hogy a helyi műsorszolgáltató kft. tulajdonosa, Molnár Ferenc egyben önkormányzati képviselő is.
Megkérdeztük a polgármestert, mi volt a konkrét észrevétele az adással kapcsolatban.
– Az előző testületi ülést felvette a helyi televízió, de adásba vágott anyag került – mondta a polgármester. – Ebben zömében Molnár Ferenc szerepelt, illetve néhány mondatot tőlem is idéztek. Ezek azonban a szövegkörnyezetből kiragadottak, részletek voltak, így más értelmet kaptak. A tájékoztatás nem volt korrekt, kiegyensúlyozott, ahogy az elvárható a médiától. Molnár Ferenc a televízóban rövid kommentárt is fűzött a tudosításhoz. Ebben megjegyezte: azért nem közvetítik az üléseket, mert a polgármester nem járult hozzá. Molnár úr azonban elfelejtette közölni a nézőkkel, hogy ő 10 millió forintot kér évente azért, hogy közvetítse az üléseket. Ezt természetesen nem fizetjük ki. Az élő közvetítés elől azonban nem zárkózunk el. A testület most olyan határozatot hozott, hogy az üléseket vagy egyenesben adja a Molnár-tévé, vagy felvételről, de vágatlanul.
A Kisalföld megkereste Molnár Ferenc képviselőt is, aki nem kívánt reagálni a testületi ülés határozatára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vizitdíj megszüntetheti a hálapénzt?

Tovább olvasom