Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Pandoro

Hozzávalók 12 személyre:

610 gr liszt, 250 gr vaj, 175 gr cukor, 30 gr élesztő, 8 tojás, 1 citrom, 1 dl tejszín, kevés vaníliás cukor, 50 gr porcukor.

Elkészítés:

Gyúrjunk össze 75 gr lisztet, 10 gr cukrot, az előzőleg elmorzsolt élesztőt és egy tojás sárgáját, 2 kanál langyos víz hozzáadásával. Takarjuk le egy pamut konyharuhával és hagyjuk kelni 2 órán keresztül. Szitáljunk hozzá 160 gr lisztet, 25 gr megpuhult vajat, 90 gr cukrot és 3 tojás sárgáját, s gyújruk össze. Hagyjuk kelni 2 órán keresztül. Adjuk hozzá a megmaradt lisztet, 40 gr vajat, 75 gr lisztet, egy egész tojást és 3 tojás sárgáját. Gyúrjuk jól össze az egészet, s harmadszor is hagyjuk kelni, letakarva, langyos helyen, 2 órán keresztül. Dolgozzuk bele a tésztába a tejszínt, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, mindaddig, amíg egy puha tésztát nem kapunk. Osszuk két részre a tésztát és tegyük két, kivajazottt sütőformába. Kelesszük mindaddig, amíg a tészta el nem éri a sütőforma felső szélét. Süssük 40 percig 190 fokra előmelegített sütőben. Félidőben csökkentsük a hőmérsékletet 160 fokra. Hagyjuk kihűlni, szórjuk be porcukorral.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szünetel

Áramszünet miatt holnap délelőtt 9 órától délután egy óráig szünetel a győri Pálffy utcai rendelés.… Tovább olvasom