Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Pannon faépítészeti nap

Sopronban osztrák–magyar együttműködésben, első alkalommal rendeztek határon átnyúló pannon faépítészeti napot.
A Ligno Novum – Wood Tech egyik kísérőrendezvényeként a faépítészet aktuális kérdéseiről tartottak konferenciát Sopronban a Burgenlandi Kereskedelmi Kamara, az EU és a NYME Faipari Mérnöki Kar támogatásával. A rendezvény sajtótájékoztatóján Walter Dezső polgármester a fa mint alapanyag szerepének felértékelődéséről szólt, s szorgalmazta az osztrák–magyar együttműködés további kiszélesítését. Ernst Tschida, a ProHolz Burgenland elnöke történelmi napnak nevezte a kétoldalú szakmai fórum létrejöttét, amelynek eredményeképpen a szakterületen hatékonyabb gazdasági régió és marketingmunka jöhet létre.
– Ausztria – és Burgenland – gazdasági életében nagyon fontos gazdasági tényező az erdészet, ahol kétszázötvenezren dolgoznak – jelentette ki Nikolaus Berlakovich, Burgenland mező- és erdőgazdálkodási tartományi tanácsosa. – Újabb lendületet adott a faépítészet terén annak a törvénynek az elfogadása, amely akár többszintes épületeknél is engedélyezi a fa felhasználását.
Dr. Molnár Sándor, az egyetem faipari mérnöki karának dékánja elmondta: noha hazánk erdészeti adottságai szerényebbek, mint Ausztriáé, e szakterület hazai teljes árbevétele még így is eléri a 300 milliárd forintot. A fa építészeti jelentősége megnőtt, így a Sopronban 1972 óta működő építéstani tanszék e területen még intenzívebben fejti ki tevékenységét. Jó hír, hogy szeptember 14-én avatják fel a brennbergi, fából készült hidat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életem első önálló kiállítása

A soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban szombattól szeptember 21-ig az Életem első önálló… Tovább olvasom