Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Pannon zenei ünnep a Fertő tónál

Folytatás az 1. oldalról.

A megnyitóbeszédek után kialudtak a fények, majd pannon zenei időutazásban lehetett része a vendégeknek. A színpadon Burgenlandra és a környező országokra jellemző hangszerek szólaltak meg. Az osztrák harmonikát a magyar hegedű követte, majd szlovák furulya és a horvát tamburizza következett.
Ezután táncosok vették birtokba a színpadot és bemutatták a régió táncait. Az ünnepséget a Nemzetközi Vitorlás Szövetség himnusza, majd tűzijáték zárta.
Mától már hatvan nemzet nyolcszáz sportolója száll hajóba a Fertő tó osztrák oldalán, hogy összemérje erejét a vitorlás-világjátékokon. A versenyeket öt település, Ruszt (Rust), Sásony (Breitenbrunn), Védény (Weiden), Pátfalu (Podersdorf) és Nezsider mellett tartják és itt épültek fel a versenyzők szálláshelyei is. A látogatók külön kompjáratokkal juthatnak az egymással versengő hajóosztályok közelébe.
A rendezők a versenyek során mintegy

100 ezer látogatóra számítanak, és a versenyeken kívül számos kulturális és szórakoztató programmal várják a Fertő tó osztrák oldalára kilátogatókat.

Nem világbajnokság

A vitorlás-világjátékok nem keverendő össze a vitorlás-világbajnoksággal.
A világjátékok története 1994-ig nyúlik vissza, amikor a franciaországi La Rochelle-ben először rendezték meg az eseményt. A világjátékokat az olimpiához hasonlóan négyévente tartják, ahol a rendezők által biztosított azonos hajókkal és azonos vitorlákkal mérik össze az erejüket a sportolók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elutasították az ENSZ-főtitkár reform-javaslatait

New Yorkban elutasította az ENSZ közgyűlése a világszervezet főtitkárának több reform-javaslatát. … Tovább olvasom