Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Pap János kiesett

Kezdjük azokkal az eredményekkel, amelyek eldőltek.

A korábbi évek hagyományai ezúttal nem segítettek Pap Jánoson (Fidesz), aki most nem tudta megfordítani az első fordulós eredményt – annak ellenére sem, hogy a javára visszalépett Szabó Miklós MDF-es képviselőjelölt. A most először induló Tóth Tiborné 53,63 százalékkal nyert (98,43 százalékos feldolgozásnál), Pap János pedig 46,37 százalékot szerzett. Ez azt jelenti, hogy Pap János listáról sem jut be a T. Házba, tehát nem lesz parlamenti képviselő.

Firtl hozta a körzetet

Ám Firtl Mátyás (Fidesz) továbbra is parlamenti képviselő marad: Szájer József utódaként alig néhány hónapot tölthetett eddig az Országgyűlésben, de munkáját tovább folytathatja, mert az időközi választás után a „rendes” országgyűlési választásokon is győzni tudott. Ellenfele, Kránitz László (MSZP) 98,11 százalékos feldolgozottságnál 47,63 százalékot ért el, Firtl pedig 52,37-ot.

Szakács–Molnár

Nem lehet viszont biztos eredményt hirdetni a győri 2-es választókerületben, ahol Szakács Imre (Fidesz) és Molnár Csaba (MSZP) között a második fordulóban (98,3 százalékos feldolgozásnál) mindössze 328 szavazat a különbség. Ezzel együtt még itt tűnik biztosabbnak a jobboldali győzelem, abban a körzetben ugyanis, ahol egyelőre zárva maradt az urna, az első körben is Szakács nyert, mégpedig 110 szavazattal. Ezzel együtt tény: Molnár Csaba – esetleges veresége után is – biztosan országgyűlési képviselő lesz, ugyanis a párt megyei listáján bejutó helyen van.

Balogh–Szijjártó

Ugyanez a helyzet Balogh József (MSZP) és Szijjártó Péter (Fidesz) párharcában, ahol szintén minimális a különbség a két jelölt között, de itt még az előbbinél is nagyobb a bizonytalanság (tegyük hozzá, 98,07-os feldolgozottságnál). Eszerint tehát Balogh nyert 54 szavazattal, ráadásul az a szavazókör, amelynek eredményét most még nem számolták be, az első fordulóban Balogh József győzelmét hozta, mégpedig 72 szavazattal. Ebben a szavazókörben 45-en szavaznak külföldön, minden bizonnyal rajtuk (is) áll a döntés. De Balogh József és Szijjártó Péter esetében szintúgy már csak presztízskérdés a győzelem, ugyanis mindkét képviselőjelölt bejutó helyen van pártja listáján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorosbemutató a fogyatékkal élőknek

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom