Délmagyar logó

2018. 10. 24. szerda - Salamon 8°C | 14°C Még több cikk.

''Papa'' nem hiszi, hogy megverték Kármán Irént

Kételkedik Kármán Irén megveretésében az egykori rendőrtiszt, s egyben az írónő szerzőtársa, Sándor István - írja a Blikk.
A Papa néven ismert férfit két napja hallgatták ki a nyomozók, szerinte a kórházban fekvő dokumentumfilmes nem mond igazat. "Ahogyan Irén a megverésének körülményeit leírja, az úgy nem történhetett meg, és ha egyáltalán volt valami bántalmazás, az sem az olaj miatt történt" – közölte Sándor István a Blikk-kel.

"Kármán kezén, amikor megtalálták, még csak nem is kötél, hanem spárga volt, amit lazára kötöttek. Ha valaki igazán meg akarta volna kötözni, a kötél a kezén és a lábán is jól látható nyomot hagyott volna" – ecsetelte a tapasztalt rendőr.

"Így egyébként saját magamat is meg tudom kötözni: a lábammal kezdem, aztán a kezemmel belebújok a spárgával előzetesen kötött hurokba. Ha pedig gúzsba kötve ledobnak a Duna-part lépcsőjén, annak komoly sérülések a következményei az arcon és a test egyéb részein, ezeknek azonban nyoma sincs Irénen" – tette hozzá.

Papa másért is neheztel a dokumentumfilmesre. "Irénnel a viszonyunk akkor romlott meg, amikor az egykori olajos cégvezető Portik Tamással összejött" – közölte a volt rendőr. "Én ugyanis korábban átadtam Kármánnak olyan anyagokat, amelyek Portikra nézve terhelőek voltak, és féltem, hogy ezek rossz kezekbe kerülnek. A gyanúm beigazolódott: a sajtóból kellett értesülnöm arról, hogy a kocsijából ellopták ezeket az anyagokat" – mondta.

Kármán Irén nem kívánt reagálni a volt rendőr fenti vádjaira. A Blikknek két napja azt mondta, valójában már megtámadásának másnapján eszébe jutott, hogy lesznek, akik kitalációnak tartják majd a verést, felkészült az ilyen megjegyzésekre.

Atrocitások érték Kármán Irén fiát a kihallgatása során?

Kényszervallatás gyanújával rendelt el nyomozást az ügyészség a megvert újságíró ügyében - olvasható a Népszabadságban. Kármán Irén fiát ugyanis állítólag atrocitások érték a kihallgatása során.

Ismeretlen tettesek ellen indított vizsgálatot a Budapesti Nyomozó Ügyészség, mert az elrabolt és bántalmazott újságírónő, Kármán Irén fiát állítólag atrocitások érték a kihallgatása során - írta pénteki számában a Népszabadság.

A napilapnak minderről Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője nyilatkozott. Szerinte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) átiratot küldött az ügyészségnek arról, hogy Kármán Irén, valamint szerzőtársa, Labancz Ferenc egykori rendőrségi nyomozó olyan kijelentéseket tettek a sajtóban, amelyekből arra lehet következtetni, hogy a rendőrség meg nem engedett módon hallgatta ki az újságírónő 16 éves fiát.

Az elmúlt napokban Kármán is, Labancz is többször azt nyilatkozták, hogy az újságíró kamaszfiától a rendőrök azt kérdezték, nem ő verte-e meg az anyját. Hogy nem ő rúgta-e hasba, valamint nem ő ütötte-e meg baseballütővel az újságírót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadta az MSZP a több biztosítós egészségügyi modellt

Tovább olvasom