Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Pápai Hús - két gyanúsítottja van a csődbűntett miatti nyomozásnak

A rendőrségi nyomozások szerint elmaradt beruházások és feltételezhetően vezetői visszaélések miatt került ismét csődhelyzetbe a cég.
Két gyanúsítottja van a Pápai Húsnál csődbűntett miatt indított nyomozásnak - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság pénteken.

A Magyar Nemzet pénteken írt arról, hogy információik szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csődbűntett elkövetésével gyanúsította meg a napokban a Pápai Hús 1913 Kft. korábbi két vezető beosztású dolgozóját. Felidézték: az ügyben Pápa önkormányzata még tavaly májusban tett feljelentést, mert a társaság korábbi menedzsmentje feltételezésük szerint hamis számokat tüntetett fel a könyvelésben a cég tavalyi átvilágítása idején. Emiatt a település vezetői úgy döntöttek a városnak a cégben lévő minimális tulajdoni hányadának növelése mellett, hogy nem voltak tisztában a valós gazdasági helyzettel. A feljelentés szerint a társaság tartozása a 2012 decemberi átvilágítás és a négy hónappal későbbi cégátvétel között kétmilliárd forinttal nőtt. A gyanú szerint ekkora összeget titkolhattak el a település vezetői elől - írta a lap.

A rendőrségi nyomozások szerint elmaradt beruházások és feltételezhetően vezetői visszaélések miatt került ismét csődhelyzetbe a cég.

Az ORFK kommunikációs szolgálata pénteken az MTI megkeresésére azt írta: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csődbűntett miatt folytat nyomozást, amelynek két gyanúsítottja van. A folyamatban lévő ügyben viszont további tájékoztatást jelenleg nem adnak.

A cég a fizetőképesség megőrzése és a további működés biztosítása érdekében csődvédelem iránti kérelmet nyújtott be, amely 2013. július 11-én lépett hatályba. A vállalat csődeljárásának lezárásához és a reorganizációs tervek megvalósításához 2013. december 18-án kormányhatározat született. Emellett Pápa városa 200 millió forintos tagi kölcsönt is biztosít, amelyről idén június végén zárt ülésen döntött a képviselő-testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ pénteki nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a július 11-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom