Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Paradicsomos csibebecsinált

Franciául fricassée, angolul light stew, magyarul becsinált - íme egy remekmű a témában.

Hozzávalók:

1 egész csibe
5 dkg kacsazsír (olaj vagy más zsír is megteszi)
8 dl házilag eltett paradicsom vagy hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
4 dkg liszt

1 csomag petrezselyemzöld
4 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A csibét megmossuk és tetszőleges darabokra vágjuk. A zsírt megolvasztjuk, a húst megpirítjuk rajta, amit közben sóval ízesítünk. Mikor szépen megpirult, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, majd felengedjük a paradicsommal, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és készre főzzük. Tálalásnál kevés tejföllel locsoljuk meg a tetejét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

építik a stadion lelátóját

A keleti lelátó alapozásával tegnap megkezdődött a győri ETO-stadion átépítése. Az öltözőépületet és… Tovább olvasom