Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Párbeszéd és műhelymunka a pedagógiai napokon

A Tavaszi Pedagógiai Napok programjaira – mától május ötödikéig – öt városban tizenkét helyszínen várják a megye pedagógusait. Az előadások középpontjában a mérés és értékelés áll.
„ A Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet helybe viszi szakmai, módszertani szolgáltatásait” – hangsúlyozta az intézmény igazgatója. Turbók Arnold Bertalan tegnap Győrött sajtótájékoztatón ismertette a Tavaszi Pedagógiai Napok programját, amelyre a megye egyes városaiban – Győr, Sopron, Kapuvár, Csorna, Mosonmagyaróvár – várják az óvoda-, az általános és középiskolában tanító pedagógusokat, szaktanárokat, valamint az intézményfenntartókat is. A pedagó-

giai intézet a programokkal elsősorban a nevelők szakmai-módszertani megújulását, a kistérségi szakmai feladatvégzés összehangolását, illetve az érettségire való jobb felkészülést szeretné elősegíteni. Mindezt nem elméletieskedő nagyelőadásokkal, hanem műhelyfoglalkozásokkal, a rövid előadás utáni konzultatív megbeszélésekkel kívánják megvalósítani, amelynek legfőbb célja a pedagógusok közötti szakmai párbeszéd megindítása, elmélyítése.
A tavaszi programsorozat első napján Győrött a dallá vált versekről, történelemmé vált muzsikáról, Mosonmagyaróváron a szövegértés, a matematika kompetenciafejlesztő programcsomagokról, Csornán pedig a 4. évfolyamos kompetenciamérésekről hallhatnak az érdeklődők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gerrard: nem

labdarúgás

Rafael Benitez, az FC Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője… Tovább olvasom