Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Parkolási sarc

A „30 napon túl meg nem fizetett parkolási díj- és pótdíjtartozási esemény kapcsán (ön, az ügyfél) 4800 forint tartozást halmozott fel” – közölte felszólító levelében a győri

autóssal a Fővárosi Parkolási Társaság. Ezért fizessen be 10 napon belül 7100 forintot, ellenkező esetben bíróságra adják és behajtják rajta.

A felszólítást most kapta, az előzménye pedig: 2004 októberében Budapesten, a Dózsa György út szomszédságában egy kis utcában elfelejtett fizetni a parkolásért, ám megtalálva a szélvédőn a cédulát, a kétórás várakozásért még ott, a fővárosban leszurkolta az óránkénti 120 forintos parkolási díj helyett a kétszer 750 forintot. Két éve történt mindez, a befizetési csekket ugyan már nem tudná felmutatni, de a befizetés tényét a parkolási társaság is nyilvántartotta, elismeri azt és közölte most a felszólításában is. Akkor miért kellene most fizetnie, két év után a 30 napon túli meg nem fizetésért – pótdíj, pótdíjhátralék, posta- és ügyviteli költség, BM lekérdezési díj, annyi mint 7150 forintot?! Nem sarcnak hívják az ilyesmit? Az ügyfél reklamálhat, s meg is tette, de mindhiába: „eljárásunk a vonatkozó jogszabályi rendelkezések előírásai szerint történt” – közölte a társaság. A parkolók ügyfélszolgálati irodáján automata fogadja a reklamáló telefonját, gyakorlatilag elérhetetlen... (munkatársaink foglaltak, hívja azokat később...). A reklamáló ezreket eltelefonálhat, napjai mehetnek rá. A megkérdezett ügyvéd azt tanácsolta az ügyfélnek, fizessen, mert ha behajtják rajta, a 7150 forint többszörösébe fog kerülni. Ezek szerint a jóisten, a hivatalok és a bürokrácia kezében vagyunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy csomagban nyolc csatorna

Új szolgáltatást indít október 30-tól Győrben a ViDaNet kábeltelevíziós társaság: digitális… Tovább olvasom