Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Parlagfqírtás Nyomdahiba

az érettségiben Ombudsmani

beszámoló Keresik a tolvajt Békelánc – tüntetés

Az idén 820,6 millió forint áll rendelkezésre a parlagfq okozta károk elleni védekezésre. Magyarországon a mezőgazdaságilag megmqvelt terület nagysága mintegy 6,2 millió hektár. Ebből a területből mintegy ötmillió hektár fertőzött, 700 ezer hektár pedig erősen fertőzött.

A diákokat semmiféle hátrány nem éri amiatt, hogy a középszintq történelemtételek egyik feladatában egy kisebb nyomdai elírás történt: a középszintq érettségi tételek 19. feladatában, 1985-ben az MSZMP XII. kongresszusa kitétel szerepel, mint az utolsó zavartalan kongresszus, ahol meghirdették a dinamizmus programját. Valójában azonban ez már a XIII. kongresszus volt. A javítókulcs összeállításakor ezt jelzik majd a tanároknak. A diákokat semmiféle hátrány nem érheti emiatt.
Az SZDSZ és az MDF vezérszónoka támogatta, az MSZP elfogadásra javasolta az állampolgári jogok országgyqlési biztosának és általános helyettesének 2006-os beszámolóját a parlamentben, a KDNP azonban csak módosítással tudja elfogadni az országgyqlési határozati javaslatot, a Fidesz pedig a rendőri intézkedések címq fejezetet elutasította. A beszámolóban található rendőri intézkedések címq fejezet szerintük nem elfogadható, mert „az csak másfél oldalon foglalkozik a 2006 szeptemberében és az október 23-án Budapesten történt rendkívüli eseményekkel” és nem tesz említést a „tömegében előforduló jogszerqtlen rendőri kényszerintézkedésekről”.
Körözik azt a képtolvajt, aki társával még áprilisban ellopott egy idős hölgy lakásából három értékes alkotást; a képek közül a legértékesebb darab, Lotz Károly A zene allegóriája címq festménye már megkerült. A kérdéses napon két férfi gázszerelőnek adta ki magát, s így jutottak be egy egyedül élő idős hölgy gödi otthonába.
Magyarországon a szeretet, a demokrácia és a megértés országát akarjuk, Magyarországon ne mások mondják meg, milyennek kell lennünk – mondta az MSZP Békelánc elnevezésq szerda esti budapesti rendezvényén Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Beszéde közben ellentüntetők fütyüléssel, pfújolással és tojásdobálással próbálták megzavarni, a rendezvény résztvevői viszont „Hajrá, Feri!” bekiabálással biztatták. Több ezren voltak a rendezvényen, amely ellen a Jobbik Magyarországért Mozgalom a Kossuth téren demonstrált. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz volt az idei matematika érettségi

Rendben befejeződtek kedden a matematika írásbeli érettségi vizsgák az ország 1208 középszintű és… Tovább olvasom