Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Parlagfű? Kiirthatatlan!

„ Horváthné Ritter Erika vagyok, Győr-Szabadhegyen, a Török Ignác u. 44. sz. alatt, a volt Épfu-sporttelep mellett lakom. Sajnos, évek óta meglehetősen rossz tapasztalatom van a parlagfűirtásról és szankciójáról. Húsz éve allergiás vagyok a parlagfűre, így minden évben küzdenem kell, hogy a fent említett területet gondozzák, kaszálják. Míg az Épfu-sporttelep létezett-működött, addig annak vezetőségével azért, hogy a derékig érő gazos területet kaszálják le. Ez szezon alatt évente egyszer megtörténik, de a növény

augusztus-szeptemberre újra megnő. A parlagfűirtásban szeretném a segítségüket kérni ismét, de ha lehet, tartósabb-hatásosabb módon.”

A parlagfű-mentesítéssel kapcsolatosan Nagy Csaba, a Komszol szóvivője válaszában leszögezte: a cég a megyeszékhely közterületeinek gondozását végzi. A panaszos által megjelölt terület magánterület, ahol a vonatkozó jogszabály szerint az ingatlan tulajdonosa, bérlője vagy használója köteles gondoskodni a parlagfű és más gyomok kaszálásáról. Amennyiben a felelős nem tesz eleget a kötelezettségének, a panaszos jelezheti ezt a győri polgármesteri hivatal környezetvédelmi irodája felé. Bejelentését megvizsgálják, s amennyiben szükséges, elrendelik a kényszerkaszálást. Ennek költségét az ingatlan tulajdonosa fizeti.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglátogatja Pozsony emlékhelyeit?

Tovább olvasom