Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Parlament elé viszi a szakszervezetek javaslatait az MSZP

Gúr Nándor megerősítette, hogy az MSZP elfogadhatatlannak tartja az új Munka törvénykönyve jelenlegi tervezetét.
Az MSZP valamennyi szakszervezeti javaslatot a parlament elé terjeszt az új Munka törvénykönyvéről szóló, várhatóan a következő hetekben kezdődő parlamenti vitában – mondta Gúr Nándor, a szocialista párt foglalkoztatáspolitikai tagozatának elnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón. Az ellenzéki parlamenti képviselő úgy fogalmazott, pártja még azokat az előterjesztéseket is az Országgyűlés elé kívánja vinni, amelyekkel nem ért egyet, így pótolva valamelyest a Munka törvénykönyve koncepciójának elmaradt társadalmi egyeztetését.

Gúr Nándor megerősítette, hogy az MSZP elfogadhatatlannak tartja az új Munka törvénykönyve jelenlegi tervezetét, mivel számos ponton sérti a munkavállalók érdekeit és jogait. Példaként említette, hogy a jövőben többet kellene dolgozni ugyanannyi vagy kevesebb bérért, továbbá kötöttebbé válnának a szabadságolás szabályai, illetve kibővülne a dolgozók kártérítési felelőssége.

Kiemelte: a kormánynak a hasonló koncepciók készítése helyett olyan, az emberek mindennapi életét segítő intézkedéseket kellene tennie, mint amilyen a többkulcsos adó bevezetése, vagy a munkára rakodó járulékok csökkentése. Gúr Nándor jelezte, az MSZP az ország több pontján is demonstrációkat szervez a kormánynak a munka világát érintő tervei ellen.

Olvasóink írták

  • 1. csergemerge 2011. szeptember 10. 23:37
    „Kicsit demagóg ez az MSZMP.
    Ércsük elvtársak, ércsük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: a Fidesz javaslatának milliók isszák meg a levét

Az LMP szerint a Lázár János által pénteken bejelentett javaslat a "gazdasági ámokfutás egy újabb lépése". Tovább olvasom