Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Parlamenti nem az olcsó internetre

Az országgyűlés - elutasítása után - nem vette napirendjére azt a Fidesz-MDF javaslatot, amely az internetelérés költségeinek csökkentését, illetve hatósági áras rögzítését irányozta elő.
A törvénymódosítási javaslatot korábban Rogán Antal fideszes képviselő nyújtotta be. A politikus elképzelése szerint a fogyasztók egységes, 2500 forintos áron vásárolhattak volna internet-előfizetést, az ezen felüli összeget pedig az állam fizette volna ki az internetszolgáltatónak.

Az MDF-es Pettkó András, az országgyűlés informatikai és távközlési bizottságának tagja a kormánypártok részéről durva politikai hibának minősítette a indítvány napirendre vételének kedd délelőtti elutasítását.

Az indítvánnyal kapcsolatban Rácz Zsolt, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium államtitkára korábban elmondta, hogy annak céljaival egyetértenek, azonban a kormány más utat választ. Kovács Kálmán, a tárca szabad demokrata vezetője szerint az államilag dotált internettarifák hosszú távon életképtelenek, mivel a modell nem ösztönzi a szolgáltatót a minél kedvezőbb piaci konstrukciók kidolgozására. A kormány olyan díjcsomagok bevezetését szorgalmazza, melyek árait az állam és a távközlési szolgáltatók együttesen tartanák alacsonyan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú távra fejleszt a kekszgyár

A Győri Keksz Kft. hosszú távra fejleszt, de ennek vannak nehezítő körülményei is. Mindeezek… Tovább olvasom