Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Parlamenti vita a berlini csúcsról

A magyar kormány álláspontja szerint 2007 végéig befejeződhet az unió  intézményi kérdéseinek megoldása – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc   miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. 
A magyar kormány szükségesnek tartja, hogy a német elnökség ideje alatt világos menetrend és mandátum fogalmazódjon meg,  amelynek eredményeként egy kormányközi konferencián, 2007 végéig, a  portugál elnökség ideje előtt befejeződhet az intézményi kérdések  megoldása.  Gyurcsány Ferenc hozzátette: vannak nemzetek, amelyek szeretnék  újra kinyitni a nizzai kompromisszum kérdéseit, amitől ő óvna, mert ezt aligha lehetne 2009 előtt újra becsukni.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője úgy  fogalmazott, erős Európára van szükség, amelyet Magyarország is  erősíteni tud.  A KDNP frakcióvezetője, Semjén Zsolt hangsúlyozta:  Európa nem létezhet a kereszténység nélkül.  Dávid Ibolya MDF-elnök azt mondta, a kormánynak nincs  energiapolitikája.

Eörsi Mátyás (SZDSZ) kiemelte: az EU hozzá tud járulni a Trianon-trauma eltörléséhez.  Kozma József (MSZP) hangsúlyozta: a magyar politika sikere, ami a berlini nyilatkozatban megjelent.

(mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 03.26.

Tovább olvasom